Citrix stimuleert applicatieontwikkeling en -levering

Digitale transformatie ontstaat niet zomaar. Het wordt gevoed door de snelle en efficiënte levering van nieuwe applicaties die onze manier van denken en werken verbeteren. Citrix Systems breidt daarom zijn open source-integraties verder uit. Hierdoor kunnen bedrijven moderne, innovatie cloudomgevingen van verschillende toonaangevende aanbieders gebruiken om hun overstap naar de cloud te versnellen en eerder resultaten te behalen. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat Citrix ADC het Red Hat OpenShift Operator certificaat heeft behaald, waarmee het IT-organisaties een nieuwe snelle, flexibele en consistente mogelijkheid biedt om applicaties op grote schaal te ontwikkelen, testen en leveren in Kubernetes-omgevingen. Citrix ADC’s zijn compatibel binnen de Red Hat platforms, inclusief Red Hat OpenShift, en de volledige stack wordt commercieel ondersteund door Red Hat en partners.

“We leven in een wereld gedreven door applicaties. IT-organisaties moeten modern omgevingen creëren waarin ze op een flexibele en ‘agile’ wijze apps kunnen leveren, met behoud van schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid van hun systemen,” zegt Mihir Maniar, Vice President of Product Management, Networking bij Citrix. “Met ons Red Hat OpenShift Operator certificaat, breiden we de mogelijkheden die onze klanten daarbij hebben uit.” 

Een moderne aanpak

Citrix ADC is een softwaregerichte oplossing voor applicatielevering en load balancing, ontwikkeld om een hoogwaardige digital enterprise experience te bieden voor web-, traditionele en cloud-native applicaties, ongeacht waar deze worden gehost. De oplossing kan on-premises worden geïmplementeerd, maar ook op alle types cloud en cloud-native platforms, waaronder: Amazon Web Services (EKS), Google Cloud Platform (GKE) en Microsoft Azure (AKS). Het Red Hat OpenShift Operator certificaat bouwt voort op Citrix’ Red Hat Container certificaat en onderstreept Citrix’ toewijding aan de opkomende technologieën van Red Hat. 

“Red Hat OpenShift is het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform in de branche,” zegt Julio Tapia, Executive Director, Red Hat Partner Ecosystem. “Kubernetes operators zijn aantrekkelijk omdat ze helpen bij het coderen van de menselijke operationale logica die normaal vereist is voor het beheren van diensten die worden uitgevoerd als Kubernetes-native applicatie en die het dagelijkse werk eenvoudiger moeten maken. De Citrix ADC Operator stelt ontwikkelaars en IT-afdelingen in staat om applicaties te leveren met de snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid die moderne cloudomgevingen vereisen.”

Naast Red Hat Openshift, kan Citrix ADC worden geïntegreerd met een uitgebreide set open source- en CNCF ecosysteemtools, waaronder Prometheus, Grafana, Spinnaker, FluentD, Kibana, Open Tracing en Zipkin. Klik hier voor meer informatie over Citrix ADC en de toegevoegde waarde die het op dit vlak kan bieden.