CGI levert applicatie services aan pensioenuitvoerder APG

De zakelijke en technologische dienstverlening CGI wordt strategisch partner van Nederlands grootste pensioenuitvoerder APG voor de levering van diverse applicatie services. CGI gaat APG helpen de komende jaren zijn bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
De bedrijven werken al langer samen, bijvoorbeeld voor co-sourcing projecten en het IT-modernization migratieproject van het Bruto Netto Uitkeringssysteem. Het nieuwe contract heeft een initiële looptijd van drie jaar, met optie op verlenging van twee keer één jaar, en een minimale waarde van 10 miljoen euro per jaar.
Applicaties servicesCGI levert voor de pensioenuitvoerder de applicatie services voor de bedrijfsonderdelen APS, Rechtenbeheer (pensioenen), Loyalis (verzekeringen) en het Shared Services Centrum. De dienstverlener ondersteunt APG bij het doorvoeren van verschillende transformaties. De transformaties moeten de efficiency en executie kracht van veranderingsprojecten verhogen.
“Binnen dit strategische partnership willen we echt een partner zijn voor APG; dit is in onze ogen de enige manier om daadwerkelijk toegevoegde waarde te bieden aan de klant. Bovendien is de financiële sector één van onze kernsectoren waarin we al vele innovaties hebben geleverd en waarop we ook de komende jaren zullen focussen. Het nieuwe contract is een resultaat van deze jarenlange inzet en de succesvolle samenwerking met APG. Ik wil APG dan ook graag bedanken voor het opnieuw in ons gestelde vertrouwen en kijk uit naar een nieuw succesvol project”, zegt Ron de Mos, General Manager en senior vice president van CGI Nederland.
IT-ervaring“CGI beschikt over ruime IT-ervaring op het gebied van pensioenen en verzekeringen en heeft ons de afgelopen jaren op IT-gebied geholpen om goede resultaten te boeken. Zo hebben ze ons Bruto Netto Uitkeringssysteem van een uitbesteed mainframe succesvol gemigreerd naar een Unix-omgeving binnen de eigen organisatie. Dit is bekroond met een Computable Award. We kijken er dan ook naar uit om onze jarenlange relatie verder uit te bouwen", aldus Mark Boerekamp, COO van APG.

Meer over
Lees ook
‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

Onbruikbare en onduidelijke handleidingen leiden ertoe dat mensen niet goed leren omgaan met complexe software. Dat deze gebruikersdocumentatie onduidelijk is, komt onder meer doordat er geen samenhangend raamwerk is voor discussie rondom ontwerp, evaluatie en onderzoek. Promovenda Brigit van Loggem van de Open Universiteit ontwikkelde daarom zelf een...

‘Nagenoeg alle software is vanaf 2020 voorzien van AI’

‘Nagenoeg alle software is vanaf 2020 voorzien van AI’

Nagenoeg alle software bevat vanaf 2020 kunstmatige intelligentie (AI). Naar verwachting is AI voor 30% van de CIO’s in 2020 uitgegroeid tot een top 5 investeringsprioriteit. Dit voorspelt Gartner. Het onderzoeksbureau wijst op de snel groeiende populariteit van AI. De term ‘artificial intelligence’ kwam in januari 2016 in zijn geheel niet voor in...

Teamleader lanceert Teamleader Marketplace met bijna 100 integraties

Teamleader lanceert Teamleader Marketplace met bijna 100 integraties

Teamleader lanceert de Teamleader Marketplace, een marktplaats waar bijna 100 integraties met software voor MKB-ondernemers te vinden zijn. Het gaat hierbij om software variërend van boekhoudsoftware en Microsoft Office tot cloudapplicaties voor online betalingen, marketing en telefonie. Dit maakt Benny Waelput, Product Marketeer bij Teamleader, bekend...