Bit Academy ontwikkelt upskill-programma om professionals in tijden van crisis om te scholen tot developer

BIT Academy

Hoewel steeds meer ondernemers hun bedrijf weer aan het opstarten zijn, zullen er de komende maanden waarschijnlijk veel banen verdwijnen. Werkgevers die NOW aanvragen, moeten verplicht hun werknemers stimuleren om aan bij- en omscholing te doen. De BIT Academy is daarom een speciaal omscholingstraject gestart. Dankzij het upskill programma kunnen professionals zich op mbo-niveau versneld omscholen tot developer. De nieuwe opleiding is gecertificeerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), waardoor deelnemers een erkend certificaat kunnen behalen. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt.

Dankzij het programma worden deelnemers binnen 12 tot 24 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Bij de lessen van het upskill-programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.  

Verschillende lespakketten

Het programma biedt drie verschillende lespakketten, zodat deelnemers kunnen leren op hun eigen manier. Er is een kort intensief traject van 12 weken (Full-time Enterprise), waarbij deelnemers leren programmeren met persoonlijke aandacht. Gedurende dit traject krijgen ze een persoonlijke coach, 1:1 begeleiding, job coaching om een baan te vinden en tevens toegang tot een after care programma om door te leren. Deelnemers die minder haast hebben, kunnen kiezen voor het Full-time Pro pakket, waarbij ze op vaste tijden les krijgen in een groep. Via een buddysysteem werken deelnemers aan projecten en worden ze binnen 16 tot 20 weken klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Er is daarnaast ook een Part-time Flex programma beschikbaar. Middels dit pakket, dat 20-24 weken duurt, is het mogelijk om de lessen in eigen tempo af te ronden via een speciaal ontwikkeld online platform. Bovendien kunnen deelnemers zichzelf testen via een capability scan, zodat ze weten op welk niveau ze zitten en in hun eigen tempo een certificaat kunnen behalen.