Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

AwareTrainVisual app 1000

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met deze app leert men op een laagdrempelige manier om cyber risico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is geschikt voor iedereen en gratis te downloaden via de app stores.

Wat kan men verwachten?

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

Benieuwd geworden?

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Meer over
Lees ook
'Zombie apps vormen groot gevaar voor veiligheid bedrijven'

'Zombie apps vormen groot gevaar voor veiligheid bedrijven'

Zombie apps vormen een flink beveiligingsrisico’s voor bedrijven. Zombie apps zijn apps die nog wel op een smartphone of tablet van een werknemer staan, maar niet meer worden ondersteund door de ontwikkelaar. De apps krijgen geen dus updates meer en kunnen dan ook beveiligingsgaten bevatten, waar cybercriminelen misbruik van kunnen maken.Hiervoor waarschuwt...

OutSystems vernieuwt Rapid Application Delivery platform

OutSystems vernieuwt Rapid Application Delivery platform

OutSystems lanceert een nieuwe versie van zijn Rapid Application Delivery platform. Met dit platform wil OutSystems ontwikkelaars ondersteunen bij de toepassingen van zakelijke mobiele applicaties.Het platform ondersteunt IT-organisaties bij het ontwikkelen van applicaties, ongeacht wat voor soort applicaties er worden ontwikkeld, welke architectuur...

‘Mobiliteit is belangrijkste speerpunt bij zakelijke appontwikkeling’

‘Mobiliteit is belangrijkste speerpunt bij zakelijke appontwikkeling’

Mobiliteit van applicaties is het komend jaar het belangrijkste criterium voor bedrijven om nieuwe applicaties te ontwikkelen. 43% van de IT-beslissers ziet mobiliteit (mobiele applicaties of webtoepassingen voor mobiel gebruik) als belangrijkste drijfveer voor en als grootste speerpunt bij het ontwikkelen van enterprise applicaties.Dit blijkt uit onderzoek...