Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

AwareTrainVisual app 1000

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met deze app leert men op een laagdrempelige manier om cyber risico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is geschikt voor iedereen en gratis te downloaden via de app stores.

Wat kan men verwachten?

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

Benieuwd geworden?

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Meer over
Lees ook
Omarming van mobiele appontwikkeling verloopt traag

Omarming van mobiele appontwikkeling verloopt traag

Consumenten en bedrijven hebben steeds meer interesse in mobiele apps. De adoptie van mobiele applicatieontwikkeling verloopt echter trager dan verwacht. 57 procent van de ontwikkelaars zijn net gestart met het ontwikkelen van mobiele apps of hebben nog nooit een mobiele app gebouwd.Dit blijkt uit onderzoek van Progress. “Opmerkelijk is dat 57% van...

800.000 nieuwe appontwikkelaars per jaar

800.000 nieuwe appontwikkelaars per jaar

Ieder jaar gaan er wereldwijd maar liefst 800.000 nieuwe appontwikkelaars aan de slag. De hoeveelheid ontwikkelaars breidt dan ook in een rap tempo uit.Dit blijkt uit onderzoek van Vision Mobile. Door de grote hoeveelheid ontwikkelaars worden nieuwe mobiele apps in een hoog tempo ontwikkeld. In totaal zijn voor zowel iOS als Android 1,5 miljoen apps...

Gebruikers downloaden minder apps door big data-drift van bedrijven

Gebruikers downloaden minder apps door big data-drift van bedrijven

Mobiele apps verzamelen op grote schaal informatie over gebruikers. Denk hierbij aan het gedrag van gebruikers binnen de app, maar ook aan de locatie waar zij zich bevinden. Deze data kan waardevol zijn voor ontwikkelaars, maar blijkt tegelijkertijd voor veel gebruikers een reden te zijn bewust minder apps te downloaden.Dit blijkt uit het Global Consumer...