Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

AwareTrainVisual app 1000

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Als het gaat om informatiebeveiliging blijkt de mens vaak de zwakste schakel. We gebruiken nog (te) vaak zwakke wachtwoorden of kunnen malafide URL’s niet goed herkennen. Met deze app leert men op een laagdrempelige manier om cyber risico’s te herkennen en wordt risicobewust gedrag de normaalste zaak van de wereld.

“Onze app ideaal om de kennis over cyber security onder de medewerkers binnen organisaties te verhogen, maar ook perfect geschikt voor de consument die zijn cyber security kennis wil verbeteren”,  aldus Dennie Spreeuwenberg, CEO van Awaretrain. “Laagdrempeligheid, bewustwording en leerzaamheid waren de kernwoorden die centraal stonden bij de ontwikkeling.”

De app is geschikt voor iedereen en gratis te downloaden via de app stores.

Wat kan men verwachten?

Nadat de app is geïnstalleerd wordt eerst het basisniveau bepaald. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe uitdagende vraag voor men klaar. Met elke goed beantwoorde vraag stijgt het security awareness niveau. De app beschikt over een uitgebreide vragenpool over de belangrijkste onderwerpen binnen informatiebeveiliging, cyber security en privacy.

Benieuwd geworden?

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store. Zoek daarbij op 'awaretrain’. Ga voor meer informatie naar https://awaretrain.com/nl-nl/security-awareness-app. De app is momenteel alleen beschikbaar in het Nederlands.

Meer over
Lees ook
Google lanceert bètaversie van Angular 2

Google lanceert bètaversie van Angular 2

Google stelt een bètaversie beschikbaar van Angular 2, het raamwerk van de IT-gigant voor het bouwen van mobiele en web apps in HTML en JavaScript. Angular 2 is net als zijn voorganger gericht op het bouwen van web apps, maar biedt nu ook de mogelijkheid cross-platform native apps te bouwen voor Android en iOS met behulp van NativeScript en React Native.Angular...

De beste mobiele apps van 2015

De beste mobiele apps van 2015

Mobiele apps worden met de dag sneller, met gebruiksvriendelijker interfaces die steeds nuttiger zijn voor ons dagelijkse leven. Een van de meest relevante ontwikkelingen van het afgelopen jaar is de groeiende trend van connectie tussen verschillende apparaten en het gebruik van de cloud om de apps zo licht mogelijk te kunnen houden. Nieuwe app ontwikkeltools...

Startup maakt het mogelijk updates buiten appwinkels om te verspreiden

Startup maakt het mogelijk updates buiten appwinkels om te verspreiden

Rollout.io biedt ontwikkelaars de mogelijkheid updates buiten officiële appwinkels om te verspreiden naar gebruikers. De startup wil hiermee het updaten van apps versnellen.Dit meldt TechCrunch. Traditioneel distribueren ontwikkelaars updates voor mobiele apps via officiële appwinkels zoals Apple’s App Store en de Google Play Store. Hierbij dienen ontwikkelaar...