Android heeft meer downloads, iOS meer omzet

samsung-galaxy-s5

Gebruikers hebben afgelopen jaar 60% meer apps gedownload uit Google Play dan uit Apple’s App Store. Desondanks wist Apple meer aan de apps te verdienen.
Dit blijkt uit cijfers van App Annie, een bedrijf dat statistieken bijhoudt over appwinkels. Google Play heeft in downloadaantallen afgelopen jaar een forse groei doorgemaakt. Vorig jaar lag het aantal downloads nog een stuk dichter bij de downloads uit de App Store.

Fors meer winst in App Store

Dit is echter niet terug te zien in de winst die de Play Store genereert. De omzet uit de App Store ligt maar liefst 70% hoger dan die van Google Play. Dit betekent overigens niet dat de omzet uit Google Play niet is toegenomen. Zowel de Google Play als de App Store groeide ongeveer even hard.
Maar welke apps hebben in 2014 dan veel omzet gegenereerd? Ook dit heeft App Annie in kaart gebracht, waarbij het bedrijf onderscheid maakt tussen apps en games. De top 10 meest opleverende apps op zowel het iOS- als Android-platform ziet er als volgt uit:
 1. Line
 2. Pandora Radio
 3. Line Play
 4. Zoosk
 5. Skype
 6. Line Manga
 7. Badoo
 8. Spotify
 9. PocketColony
 10. MLB.com At Bat
De top 10 van games met de meeste omzet is:
 1. Clash of Clans
 2. Puzzle & Dragons
 3. Candy Crush
 4. Monster Strike
 5. Game of Ware - Fire Age
 6. Hay Day
 7. Farm Heroes
 8. Disney Tsum Tsum
 9. The World of Mystic Wiz
 10. Brave Frontier

Populairste mobiele software

Lang niet alle bovengenoemde apps en games komen ondanks de hoge omzet ook voor in de top 10 meest gedownloade software. De top 10 populairste apps van 2014 ziet er als volgt uit:
 1. Facebook Messenger
 2. Facebook
 3. Whatsapp
 4. Instagram
 5. Skype
 6. Clean Master
 7. Viber
 8. Line
 9. Twitter
 10. Snapchat
De top 10 meest gedownloade games:
 1. Candy Crush
 2. Subway Surfers
 3. My Talking Tom
 4. Farm Heroes
 5. Clash of Clans
 6. Pou
 7. Despicable Me
 8. Temple Run 2
 9. Don’t Tap The White Tile
 10. Hill Climbing Race

Meer over
Lees ook
NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) publiceert ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps. De richtlijnen helpen bedrijven gebruikers van mobiele apps die zij publiceren te beschermen tegen cyberaanvallen. Bedrijven publiceren in toenemende mate apps om hun dienstverlening naar klanten te vereenvoudigen, contact met het bedrijf mogelijk...

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

Onbruikbare en onduidelijke handleidingen leiden ertoe dat mensen niet goed leren omgaan met complexe software. Dat deze gebruikersdocumentatie onduidelijk is, komt onder meer doordat er geen samenhangend raamwerk is voor discussie rondom ontwerp, evaluatie en onderzoek. Promovenda Brigit van Loggem van de Open Universiteit ontwikkelde daarom zelf een...

Apps spelen een steeds belangrijkere rol in de logistiek

Apps spelen een steeds belangrijkere rol in de logistiek

Apps dringen steeds dieper door in de logistiek. Zo gebruiken steeds meer warehousemedewerkers een app voor orderpicking. Naar verwachting neemt het aantal apps op hun apparaten de komende tijd alleen maar verder toe. Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek van 28 tot en met 30 november laten verschillende ICT-leveranciers zien welke waarde zij toevoegen...