Amerikaanse marktleider in financiële planning neemt Nederlandse software ontwikkelaar over

Het Amerikaanse bedrijf Advicent neemt per 23 september het Nederlandse Figlo over. Beide bedrijven zijn in eigen land marktleider in software voor financieel advies en planning voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs. Advicent zocht wereldwijd naar een online programma waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden en kan groeien op de Noord Amerikaanse markt. Tijdens deze zoektocht is het oog gevallen op het Nederlandse bedrijf Figlo.
Figlo is de ontwikkelaar achter een online programma voor alle vormen van financieel inzicht, overzicht en advies. Naast de adviseur hebben ook consumenten via dit programma toegang tot hun huidige en toekomstige financiële informatie. Bovendien kunnen zij online communiceren met hun financieel adviseur of bank. Dit levert een makkelijker en meer gestroomlijnd adviesproces op van hogere kwaliteit.
Nederland loopt vooropVolgens oprichter en directeur van Figlo, Jenze Bosma, is de overname een logische stap voor beide bedrijven. "Nederland loopt voorop in het begrijpelijk maken van complexe financiële informatie en online communicatie tussen adviseur en klant", zegt Bosma. "Binnenkort zal deze trend internationaal doorbreken. Als onderdeel van de Advicent Groep kunnen wij hier beter op inspelen en ons product nu ook wereldwijd aanbieden".
"Consumenten willen tegenwoordig op een snelle en toegankelijke manier een goed onderbouwd financieel advies krijgen", aldus Phil Cunningham, directeur van Advicent. "Ook vragen consumenten naar nieuwe manieren om direct te communiceren met hun financieel adviseurs. Met de technologie van Figlo kunnen we een belangrijke voorsprong nemen op deze gebieden. Dit zal de Amerikaanse en Canadese markt veranderen".
Gestage groeiMet de overname van Figlo kan marktleider Advicent haar eigen productlijn van financiële planningssoftware uitbreiden met extra innovatieve toepassingen. Figlo verwacht naast een groei in de Amerikaanse markt, de komende jaren een gestage groei op de Europese markt te kunnen realiseren.

Meer over
Lees ook
Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Eficode, een Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland,...

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik heeft de AI-analysebot van CrunchBot overgenomen, tegelijk met het ervaren AI-team van Crunch Data Inc. Analyse-resultaten die dankzij deze oplossingen in natuurlijke taal worden aangeboden, bieden verbeterde inzichten aan gebruikers, zowel in Qlik Sense als in populaire samenwerkingstools zoals Slack, Skype, Salesforce Chat en Microsoft Teams....

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT heeft BT Advise Staffing in Nederland overgenomen. BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. De BT Advise Staffing activiteiten in Nederland, die vorig jaar een omzet van ongeveer 14 miljoen euro boekten, biedt...