Akamai en MUFG kondigen op blockchain gebaseerd betaalnetwerk aan

Akamai Technologies en MUFG hebben plannen onthuld voor een nieuw, op blockchain gebaseerd, online betaalnetwerk. Het netwerk biedt next-generation schaalbaarheid en responsiviteit voor betaaltransacties.

Akamai Het hyperscale-betaalnetwerk wordt ondersteund door een nieuw ontwikkelde blockchain-architectuur die meer dan één miljoen transacties per seconde kan verwerken met ‘latencies’, oftewel vertragingen, van minder dan twee seconden per transactie. De blockchain-architectuur moet op termijn uitgebreid kunnen worden tot tien miljoen transacties per seconde. Transacties die via het betaalnetwerk worden verwerkt, worden versneld uitgevoerd en beveiligd door de cloud security-oplossingen van Akamai. Deze functionaliteiten helpen bij het realiseren van materiële kostenbesparingen en een verbeterde beveiliging waardoor digitale betalingen op grote schaal worden ondersteund.

“Dit nieuwe, op blockchain gebaseerde, online betaalsysteem is gebouwd op ons cloud platform en wordt ontworpen om de problemen op te lossen die grootschalig gebruik van blockchain verhinderen, zoals schaalbaarheid, latency en beveiliging”, zegt Dr. Tom Leighton, CEO en medeoprichter van Akamai. “Akamai en MUFG hebben als doel om meer innovatieve oplossingen te bieden die klanten beter voorzien in hun behoeften rondom het verwerken van betalingen.”

MUFG en Akamai willen de technologie, gebouwd en geïmplementeerd op het Akamai Intelligent Platform, gebruiken voor een nieuw betaalnetwerk dat naar verwachting in de eerste helft van 2020 in Japan beschikbaar komt. Het zal een uitgebreid aantal diensten bieden, met naar verwachting ondersteuning voor bestaande betaalprocessen, pay-per-use, microbetalingen en andere betaaltransacties gebaseerd op IoT.

“De financiële sector probeert al jaren gebruik te maken van blockchain voor het beveiligen en versnellen van transactieverwerking en het verlagen van de bijbehorende kosten”, zegt Nobuyuki Hirano, President en Group CEO van MUFG. “We hebben hoge verwachtingen van onze samenwerking met Akamai om klanten de mogelijkheid te bieden grote hoeveelheden snelle betaaltransacties te ondersteunen, zonder dat de vereiste beveiliging in het geding komt.”

Akamai maakte bij de ontwikkeling van de blockchain-architectuur gebruik van zijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde distributed systemen en zijn performance- en beveiligingsdiensten. Het nieuwe blockchainplatform biedt de schaalbaarheid, betrouwbaarheid, performance en beveiliging die uniek is voor Akamai's Intelligent Platform.

Meer over
Lees ook
MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

Max Property Group (MPG) gebruikt het nieuw ontwikkelde vastgoedplatform - Dominium - om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren. Investeren en verkopen binnen dit fonds gaat geheel automatisch. Dit is het tweede Nederlandse fonds en het eerste in de geschiedenis dat een op blockchain gebaseerd platform gebruikt. Dominium-gebruikers...

Internationale bedrijven versnellen transacties op een veilige manier

Internationale bedrijven versnellen transacties op een veilige manier

Oracle Blockchain Cloud Service is vanaf nu beschikbaar. Met deze dienst kunnen organisaties eenvoudig blockchainnetwerken bouwen voor veiligere en efficiëntere transacties, en om goederen wereldwijd te kunnen volgen in de supply chain. Bedrijven over de gehele wereld hebben eerder al een early-adopterversie van deze dienst geïmplementeerd. Blockchain...

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pegasystems kondigde tijdens Pegaworld in Las Vegas Pega Blockchain Innovation Kit aan om het gebruik van blockchain aan te tonen binnen de onboarding-applicaties van Pega. De downloadbare kit biedt een proof of concept (POC) template voor banken om te testen hoe Pega Know Your Customer (KYC) en Pega Client Lifecycle Management (CLM) Ethereum blockchain...