Adaptive Computing en Bright Computing verbeteren provisioning en workflow in technische computeromgevingen

Adaptive Computing, aanbieder van Moab-software voor het optimaliseren en orkestreren van capaciteit in private en hybrid clouds en technische computeromgevingen, en Bright Computing, leverancier van managementoplossingen voor clusters en clouds, kondigen aan samen te gaan werken. De partijen zijn een reseller-overeenkomst aangegaan en integreren de softwareproducten om provisioning en workflow in technische computeromgevingen te verbeteren.
De integratie van Moab HPC suite van Adaptive Computing en Bright Cluster Management van Bright Computing levert verbeterde functionaliteit op waardoor gebruikers HPC-clusters dynamisch in gebruik kunnen nemen op basis van workload en resource monitoring. Bovendien zorgt de integratie voor een optimale oplossing voor het beheren van zware technische berekeningen en grote workflow vereisten. Deze oplossing geeft versneld inzicht door efficiënter intensieve simulaties en big data analyses te verwerken.
Big Workflow visie gestalte geven“Bright Computing is, net als wij, een bedrijf dat expertise heeft in HPC, cloud en big data, en is daarom een ideale samenwerkingspartner om onze Big Workflow visie verder gestalte te geven,” zegt Rob Clyde, CEO van Adaptive Computing. “Samen met Bright gaan we door met innoveren om bedrijven zo sneller inzicht te geven, meer flexibiliteit te bieden en ze tegelijkertijd meer grip te geven op hun kosten.”
“We zien in dat onze klanten erg veel baat hebben bij een diepere integratie van de systemen van Adaptive en Bright Computing,” zegt Matthijs van Leeuwen, CEO en oprichter van Bright Computing. “We zijn enthousiast over de toekomstige samenwerking waarmee we onder andere over verbeterde out-of-the-box integratie en automatisering beschikken. Hierdoor wordt het installatieproces nog beter gestroomlijnd en de technische computeromgeving geoptimaliseerd, zodat een betere workflow wordt gecreëerd.”
VoordelenDe belangrijkste voordelen van de integratie zijn:
Intelligente workload monitoring: De integratie van Bright Computing’s resource monitoring en Adaptive Computing’s workload monitoring geeft gebruikers de mogelijkheid om HPC-clusters te optimaliseren en workload scheduling te verbeteren. Wanneer er bijvoorbeeld uitval of een storing optreedt, zal Bright Cluster Manager - na een waarschuwing - communiceren met Moab om de beschikbaarheid binnen de clusters te identificeren en activiteiten om te leiden naar andere beschikbare nodes. Deze provisioning helpt cluster resources te verenigen, zorgt voor optimaal gebruik en garandeert dat gebruikers de workloads efficiënt kunnen laten draaien.
Green & power management: Moab maakt gebruik van de functies in Bright Cluster Manager voor geoptimaliseerd en zuinig energieverbruik. Door deze integratie kunnen:
  • Passieve nodes worden geïdentificeerd.
  • Nodes, indien nodig, aan en uit gezet worden.
  • Nodes in een low-power- of slaapstand worden gezet. In vergelijking tot de actieve toestand wordt zodoende 10 tot 50 procent minder energie verbruikt.
Geautomatiseerde health checks: Door de intelligente mogelijkheden van Moab te integreren met Bright Computing’s Cluster Health Management in Bright Cluster Manager kunnen gebruikers nu tests uitvoeren op basis van resource monitoring en scheduling. Met de hulp van Cluster Health Management kan Moab:
  • Problemen met nodes vaststellen en proactief maatregelen nemen.
  • Gebruikmaken van een high-availability scenario dat een consistente workflow verzekert, zelfs bij storingen.
  • Voorzien in een administrator rapport over de problemen en de genomen acties door Cluster Health Management. Hierdoor is de administrator minder tijd kwijt met het onderzoeken van problemen.
Meer over
Lees ook
Leaseweb zoekt samenwerking met Partners in Technology voor Agile SAP-implementatie

Leaseweb zoekt samenwerking met Partners in Technology voor Agile SAP-implementatie

Leaseweb is een samenwerking aangegaan met SAP-partner Partners in Technology. De samenwerking is geformaliseerd in een SAP in Service partnership, die als doel heeft om Leaseweb te ondersteunen bij het vormgeven van haar nieuwe SAP-omgeving. De implementatie van de nieuwe SAP-omgeving gebeurt volgens de Agile-methode, waardoor elke twee weken een release...

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

Salesforce neemt MuleSoft over, een Amerikaans bedrijf dat het integratieplatform Anypoint Platform levert om SaaS en enterprise applicaites in de cloud en on-premises omgevingen met elkaar te verbinden. Salesforce betaalt 5,9 miljard dollar, omgerekend 4,8 miljard euro, voor MuleSoft. Meer dan 1.200 bedrijven in zestig landen wereldwijd maken gebruik...

IT-directeuren, CIO's en CTO's zetten in 2018 in op modernisatie van bedrijfsapps

IT-directeuren, CIO's en CTO's zetten in 2018 in op modernisatie van bedrijfsapps

78% van de IT-directeuren, Chief Information Officers (CIO's) en Chief Technology Officers (CTO's) zijn van plan hun bedrijfsapplicaties in 2018 te moderniseren. De focus ligt hierbij op het verbeteren van de gebruikerservaring, verhogen van de productiviteit van werknemers en beter beveiligen van gevoelige data. De migratie van bedrijfsapplicaties...