Aantal crashes van iOS 8-apps is flink gedaald

iphones

Kort na de lancering van iOS 8 hadden gebruikers te maken met relatief veel crashende apps. Zes weken later is dit percentage aanzienlijk gedaald. Ontwikkelaars lijken dan ook aanpassingen te hebben gemaakt in hun apps die de stabiliteit van applicaties ten goede komt.
Het Amerikaanse bedrijf Crittercism becijferde op 22 september nog dat 3,6% van alle iOS-apps die week waren gecrasht. Dit percentage is deze week gedaald tot 2,6%, een vermindering van maar liefst een kwart. Crittercism is een bedrijf dat in opdracht van grote partijen hun mobiele apps in de gaten houdt en hier data over verzameld. Het bedrijf monitort onder andere hoe vaak apps crashen en waar deze crash door werd veroorzaakt. In totaal houdt Crittercism voor klanten 20.000 apps in de gaten.

iOS 8

De bovenstaande cijfers hebben betrekking iOS 8, iOS 8.0.1 en iOS 8.0.2. Als we alleen kijken naar iOS 8.1, de eerste grote update voor iOS 8, ligt het aantal crashes nog een stuk lager. In totaal crashte vorige week 2,15% van alle apps op iOS 8.1. Dit is verbetering van 19% ten opzichte van iOS 8, iOS 8.0.1 en iOS 8.0.2. Op dit moment maakt 28% van alle iOS 8-apparaten gebruik van iOS 8.1.
Ondanks de positieve cijfers blijft het aantal crashes voorlopig wel hoger dan op iOS 7. Op deze versie van het iOS-besturingssysteem crashte gemiddeld 2% van alle apps.

Meer over
Lees ook
The X Factor

The X Factor

Wat is dit mysterieuze element dat sommige producten enorm succesvol maakt, terwijl andere falen? Bestaat er een geheime saus, een 'X-factor', die succes in IT definieert?

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat