Het belang van knowledge management

Wanneer je in het bedrijfsleven werkt heb je de term knowledge management vast al meerdere malen voorbij horen komen. Kennis is namelijk de sleutel van een bedrijf en daarom is het belangrijk dat iedereen beschikking heeft over de kennis binnen een bedrijf. Dit waarmaken is echter een stuk moeilijker als de meeste mensen denken. In dit artikel leggen we uit wat knowledge management is en waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf.

Wat is knowledge management?

De term knowledge management betekent in het Nederlands kennisbeheer. Deze naam verklapt eigenlijk ook al de inhoudt. Knowledge management is het inzichtelijk maken van alle soorten kennis binnen een bedrijf. Iedereen moet toegang hebben op alle informatie, data en kennis die ze nodig hebben, waar en wanneer ze dit willen. Het managen, delen en opslaan van kennis is namelijk cruciaal.

De voordelen van knowledge management

Vroeger was het lastig om informatie met elkaar te delen. Wanneer meerdere mensen uitleg moesten krijgen of informatie nodig hadden, dan werden er dingen gepresenteerd of werden er trainingen fysiek uitgevoerd. Echter is dit tegenwoordig een stuk eenvoudiger door de groei van digitalisatie. Door een goed knowledge management systeem kunnen alle belanghebbenden, zowel intern als extern altijd de kennis krijgen die ze nodig hebben. Zijn dit nou documenten of uitlegvideo’s, alles kan je makkelijk vinden en delen. Zo kan iedereen binnen het bedrijf efficiënter en sneller werken, waardoor bedrijfsprocessen beter verlopen.
Denk je dat knowledge management iets voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op de website van IrisECM voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.