Slack maakt private shared channels beschikbaar

Slack lanceert private shared channels. Deze channels geven bedrijven de mogelijkheid via Slack vertrouwelijke gesprekken te voeren met externe partijen.

Kunstmatige intelligentie (bron: Pixabay / GDJ)

Smart Data platform DefinedCrowd helpt trainingsdata voor AI te verrijken

DefinedCrowd lanceert versie 1.0 van zijn Smart Data platform. Dit platform stelt datawetenschappers in staat trainingsdata voor kunstmatige intelligentie (AI) te verzamelen, verrijken en structureren.

WhatsApp begint met uitrollen WhatsApp Business

WhatsApp rolt zijn zakelijke chatdienst WhatsApp Business uit in vijf landen. In Europa gaat het om Groot-Britannië en Italië. Daarnaast is WhatsApp Business ook beschikbaar in Indonesië, Mexico en de Verenigde Staten. De app is in eerste instantie alleen voor Android beschikbaar.

Google geeft meer inzicht in beveiliging van G Suite met dashboard

Google introduceert een nieuw security center voor G Suite. Het security center helpt G Suite beheerders de digitale beveiliging van hun organisatie te verbeteren. Het security center geeft ondermeer inzicht in security analyses, actiegedreven inzichten, best practices en aanbevelingen van Google.

Software development (bron: Pixabay / rawpixel)

‘Investeringen in low-code platformen stijgen tot 27,23 miljard dollar in 2022’

Bedrijven gaat de komende jaren fors meer investeren in low-code development platformen. De wereldwijde investeringen stijgen van 4,32 miljard dollar in 2017 tot 27,23 miljard dollar in 2022. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 44,49%.

C uitgeroepen tot programmeertaal van 2017

Het gebruik van de programmeertaal C is in 2017 het hardst gestegen. TIOBE, gespecialiseerd in het beoordelen en volgen van softwarekwaliteit, roept C daarom uit tot programmeertaal van het jaar 2017.

Encryptie (bron: FreeImages.com/Michael Faes)

Skype gaat end-to-end versleutelde gesprekken mogelijk maken

Skype werkt aan end-to-end versleutelde gesprekken, die door het bedrijf Private Conversations worden genoemd. Alle audio, tekstberichten en content worden bij gebruik van Private Conversations volledig versleuteld verstuurd en zijn hierdoor afgeschermd voor kwaadwillenden die erin slagen de communicatie te onderscheppen.

Overname (bron foto: Pixabay / TeroVesalainen)

Talentia Software neemt Addedo over

Talentia Software, leverancier van Human Capital Management (HCM) en Corporate Performance Management (CPM) software, neemt het Zwitserse Addedo over. Addedo is een IT-adviesbureau gespecialiseerd in diensten en toepassingen voor CPM en reseller van CPM-oplossingen.

Nieuw dashboard in Bugsnag helpt bugs in releases vroegtijdig op te merken

Bugsnag introduceert een nieuw Releases dashboard. Dit dashboard helpt ontwikkelteams overzicht te houden over verschillende versies van hun applicatie die zij hebben uitgebracht, inclusief het aantal foutmeldingen dat deze apps hebben gegenereerd.

Tableau introduceert nieuwe Data Engine voor Visual Analytics

Tableau Software kondigt de uitrol aan van Hyper: de nieuwe data engine-technologie van Tableau 10.5. Dankzij Hyper kunnen enorme volumes aan data in slechts een paar seconden worden doorgelicht en gerangschikt, en kunnen klanten tot 5x sneller query’s uitvoeren en 3x sneller data ophalen. Hierdoor is sneller inzicht in nog grotere datasets mogelijk, waardoor organisaties hun analyses kunnen afstemmen op meer mensen. Deze release bevat tevens Tableau Server voor Linux en de mogelijkheid om meerdere visualisaties te integreren in één weergave dankzij Viz in Tooltip. Alle klanten zullen deze week in alle producten de beschikking krijgen over Hyper en de overige 10.5 functionaliteit, zoals drag-and-drop machtstrendlijnen, een nieuwe connector voor Box en updates voor Tableau Mobile.

Welke mobiele apps worden het vaakst geblokkeerd op bedrijfsnetwerken?

Facebook, Facebook Messenger en Instagram zijn de meest geblokkeerde Android apps binnen organisaties. De iOS apps die het vaakst worden geblokkeerd op bedrijfsnetwerken zijn WhatsApp Messenger, Pokémon GO en Tinder.

Microsoft OneNote biedt ondersteuning voor Office Lens

Microsoft OneNote voor het Android platform is vernieuwd. Nieuw is ondermeer een integratie met Office Lens, een applicatie waarmee gebruikers met behulp van hun mobiele telefoon documenten, whiteboards, visitékaartjes of bonnetjes kunnen scannen en digitaal opslaan.