MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

Max Property Group (MPG) gebruikt het nieuw ontwikkelde vastgoedplatform – Dominium – om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren. Investeren en verkopen binnen dit fonds gaat geheel automatisch. Dit is het tweede Nederlandse fonds en het eerste in de geschiedenis dat een op blockchain gebaseerd platform gebruikt.

Dominium-gebruikers kunnen zich online inschrijven, de KYC-procedures digitaal doorlopen, wettelijke vastgoedobligaties kopen vanaf € 1.000 die al aan regelgeving voldoen. Zodra het fonds volledig is volgeschreven, kunnen de tokenised-activa met andere gebruikers ruilen.

Vastgoeddirecteur Esther Dekker: “Het gebruik van blockchain-technologie maakt het mogelijk dat investeerders kunnen deelnemen vanaf slechts € 1.000 in plaats van het minimum van € 10.000 dat we moesten stellen voor het vorige Nederlandse fonds.”

Het oorspronkelijke Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund I dat 8% rendement per jaar plus een winstaandeel bood, werd in september 2016 gelanceerd en was volledig volgeschreven in het eerste jaar.
Na het opzetten van andere beleggingsfondsen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, besloot MPG mee te investeren in een op blockchain gebaseerd platform dat het beleggingsproces voor zowel hun klanten als werknemers zou stroomlijnen.

Het resultaat leverde het platform Dominium op, dat gebruikmaakt van Ardor blockchain-technologie om brede scala aan diensten te bieden binnen de vastgoedsector, zoals het starten van gereguleerde en niet-gereguleerde vastgoedfondsen, projectbeheer, vastgoedvermeldingen en slimme contracten in meerdere talen en in meerdere landen. Tot vandaag heeft geen enkel ander blockchain platform deze combinaties van diensten aangeboden.

Het tweede Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund II, biedt 6,25% rendement per jaar plus winstdeling en wordt gelanceerd op het Dominium-platform. Het doel is dat het automatiseren van het beleggingsproces zal leiden in meer gestroomlijnde ervaring.

Hoofd van de ontwikkeling Erwin Van Kekem: “Al het harde werk van de afgelopen maanden dat is geïnvesteerd is nu in volle gang. We hopen dat het door ons ontwerpen platform helpt om het werk van iedereen makkelijker, eenvoudiger en efficiënter te maken. Onze diensten bieden deze mogelijkheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.