Estland actief op zoek naar Nederlandse IT-specialisten

Estland, een van de meest succesvolle technologielanden in de wereld, heeft in samenwerking met enkele toonaangevende IT-bedrijven een wervingscampagne gelanceerd. Onder de naam ‘Career Hunt’ wil het land Nederlandse IT-specialisten interesseren voor ervaren posities bij internationale, gerenommeerde bedrijven zoals Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff en Swedbank. 

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd op een vijfdaagse trip naar Estland. Daarbij zullen zij kennismaken met verschillende, toonaangevende IT-bedrijven en zullen zij een bezoek brengen aan NAVO’s centrum voor cyberdefensie en ’s werelds grootste roboticsfestival Robotex. Tevens krijgen kandidaten de unieke kans om direct deel te nemen aan een sollicitatieprocedure.

Het internationale platform Jobbatical helpt werkgevers bij het vinden van hun ideale kandidaat en houdt met sollicitanten eerste voorgesprekken. De CEO van Jobbatical, Karoli Hindriks, noemt het tekort aan arbeidskrachten een van de grootste problemen in de technologiesector. Volgens haar is de manier waarop Estland met deze campagne mensen werft beeldbepalend: “Alleen adverteren voor vacatures is niet meer genoeg. Mensen zijn veel mobieler dan vroeger, en om als werkgever geschikte kandidaten te werven moet je meer doen.”

Vergeleken met het laatste decennium worden zoektochten naar talenten tot in het extreme doorgevoerd, aldus Hindriks. Een wereldwijd onderzoek uitgevoerd door ManpowerGroup laat zien dat het huidige tekort aan arbeidskrachten in de laatste 12 jaar nog nooit zo nijpend was. Maar liefst 45% van de ondervraagde werkgevers gaf aan moeite te ervaren met het vinden van werknemers met de benodige vaardigheden. Het onderzoek, waar 39.000 werkgevers uit 43 landen aan meededen, stelde vast dat de vraag voor mensen met specifieke technische vaardigheden, zoals ingenieurs en IT-specialisten, momenteel het grootst is. Eén op de vier werkgevers vond dat het dit jaar lastiger was om mensen te werven dan vorig jaar.

Het programma van Career Hunt geeft mensen die geïnteresseerd zijn in een carrière in Estland de kans om het land te bezoeken, zonder daarbij reiskosten te betalen. Zij kunnen dan de beschikbare opties bekijken alvorens het besluit te nemen om te verhuizen. Het programma stelt geïnteresseerde kandidaten in staat om kennis te maken met werkgevers en alles te ervaren wat hoofdstad Tallinn en Estland te bieden hebben.

Met slechts 1,3 miljoen inwoners kent Estland een groeiende IT- en communicatiesector. In 2020 zal de arbeidsmarkt een tekort kennen van 37.000 ICT specialisten. Daarom zal ook geworven worden in Nederland.

De geselecteerde kandidaten zullen:

  • Een vijfdaags bezoek brengen aan Tallin met gratis vlucht en verblijf.
  • Gratis toegang krijgen tot lokale technologie evenementen, ’s werelds grootste roboticsfestival Robotex en NAVO’s centrum voor cyberdefensie
  • Een kennismaking hebben met potentiële werkgevers, teams en veelbelovende start-ups
  • Op plezierige wijze Estland ontdekken als plek om te leven (inclusief authentieke sauna ervaring) en te werken

Aanmelden kan tot 23 september online via: https://careerhunt.eu/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.