Nieuwe dienst optimaliseert verwerking cloud- en legacy database-workloads

MarkLogic Corporation, leverancier van een operationele en transactionele NoSQL-database, kondigt de MarkLogic Query Service aan. Deze nieuwe dienst biedt automatische elasticiteit in de cloud voor bedrijfskritische enterprise workloads. Daarnaast voegt het automatisch query-verwerkingscapaciteit toe aan een databasecluster als dat nodig is, en verwijdert deze als de vraag daalt. Voor gebruikers van de MarkLogic-database resulteert dit in de hoogst mogelijke flexibiliteit tegen de laagste kosten.

De meeste applicaties, zowel cloud-native als legacy, hebben te maken met een gebruikersvraag die steeds verandert en moeilijk te voorspellen is. Met de MarkLogic Query Service krijgen deze toepassingen automatisch de beschikbare middelen aangeboden om aan de actuele vraag te voldoen, zonder dat de eindgebruiker te veel hoeft af te nemen of betalen voor deze tijdelijke capaciteit. Door de verschillende aankoopmodellen voor basis- en burst-capaciteit te combineren, kunnen zakelijke klanten hun query-capaciteit afstemmen op de vraag, zonder administratieve overhead, met ongelooflijk snelle reactietijden en een superieur kostenmodel.

Joe Pasqua

“Grote organisaties verwachten drie dingen van een overstap naar de cloud: flexibiliteit, veiligheid en geen beheerlast. Met de MarkLogic Query Service kunnen onze klanten dit alles bereiken en tegelijkertijd lagere, meer voorspelbare kosten realiseren”, aldus Joe Pasqua, EVP en Head of Products bij MarkLogic.

“We zijn verheugd om wederom een nieuwe en innovatieve service op de markt te brengen die volledig profiteert van de dynamische architectuur van MarkLogic en die door toonaangevende brancheanalisten wordt geprezen voor zijn unieke vermogen om reken- en opslagcapaciteit op databaseniveau te scheiden. In combinatie met onze geavanceerde beveiligingsmogelijkheden biedt de MarkLogic Query Service een oplossing die niemand anders kan evenaren op het gebied van flexibiliteit, veiligheid en kosten.”

Unieke database-architectuur

De MarkLogic Query Service maakt gebruik van de unieke architectuur van MarkLogic om aan de voortdurend veranderende vraag te kunnen voldoen. In tegenstelling tot andere databases, scheidt de architectuur van MarkLogic de query-activiteiten (meestal berekeningen) van opslagactiviteiten (waaronder journaling, datadistributie en ander on-disk gegevensbeheer). Opslagactiviteiten maken het schalen van databases doorgaans zeer traag en duur. Doordat MarkLogic de opslagfuncties van elkaar kan scheiden, kan het snel zoekcapaciteit aan een cluster toevoegen. MarkLogic doet dit met behoud van de enterprise-garanties en die nieuwere databases vaak maar moeizaam kunnen implementeren.

MarkLogic blijft het databaseplatform bij uitstek, waarop wereldwijde organisaties vertrouwen als het gaat om de integratie van hun meest kritische data-assets, en het beveiligen van gegevens in de cloud. Klanten gebruiken MarkLogic sinds 2009 in de cloud. De MarkLogic Query Service is een unieke en complementaire nieuwe cloud-dienst in het portfolio van data-integratiediensten en -oplossingen, waaronder de Operationele Data Hub die gegevens integreert met het hoogste niveau van gegevensbeveiliging en -betrouwbaarheid in de branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.