Zscaler kondigt integratie aan met Microsoft Cloud App Security

Zscaler kondigt de eerste ‘closed-loop’-integratie aan met Microsoft Cloud App Security. De integratie combineert de beveiliging van de Zscaler-cloud met de functionaliteit van de Microsoft Cloud App Security-oplossing en biedt daarmee een gestroomlijnde dienst waarmee bedrijven de cloud veilig kunnen omarmen.

Klanten zetten doorgaans CASB-functionaliteit (Cloud Access Security Brokerage) in voor verschillende doeleinden, zoals het identificeren en blokkeren van verboden applicaties, het verkrijgen van gedetailleerd inzicht, het beoordelen van risicoscores van applicaties, het toepassen van controles, het implementeren van data leak prevention (DLP) en threat protection voor toegestane applicaties.

De inline CASB-functionaliteit van Zscaler beschermt alle gebruikers op en buiten het netwerk en biedt zichtbaarheid, risk scoring, controle, DLP en threat protection voor al het in- en uitgaande verkeer. Zscaler is een partnership aangegaan met Microsoft om de cloud-applicatie security-discovery-mogelijkheden te integreren, waardoor risk assessment en loggegevens worden gedeeld om klanten te helpen bij het beheren van de toegang tot gesanctioneerde applicaties. Dit omvat field level controles, ongeautoriseerde bestandsdeling met derden, gedragsanalyses door gebruikers en configuratie-audits.

Met deze nieuwe Zscaler closed-loop-integratie kunnen gezamenlijke klanten nu gebruikmaken van de kracht van Microsoft Cloud App Security binnen Microsoft Enterprise Mobility + Security en het Zscaler-platform om cloud-applicaties te ontdekken en te beheersen, ongeacht locatie of verbinding. De nieuwe integratie helpt klanten bij het uitvoeren van uitgebreide risk assessments van al hun cloudservices, het toepassen van applicatiecontrolebeleid en het definiëren van risicoprofielen bij belangrijke initiatieven, zoals GDPR-compliance en gegevensbescherming.

“Met de snelle migratie van apps van het datacenter naar de cloud en gebruikers die vanaf allerlei locaties verbinding maken, wordt het uitgangspunt om het traditionele bedrijfsnetwerk te beveiligen steeds minder relevant,” zegt Punit Minocha, Senior Vice President of Business and Corporate Development bij Zscaler. “De integratie van het Zscaler-beveiligingsplatform met Microsoft Cloud App Security automatiseert de vindbaarheid van applicaties en de handhaving van het beleid, waardoor tijd en middelen worden bespaard en de beveiliging wordt verbeterd.”

Microsoft Cloud App Security is een uitgebreide, cloud-gebaseerde CASB die is gebouwd voor IT- en security-teams voor meer zichtbaarheid, sterkere controle en verbeterde bescherming voor cloud-apps. De oplossing biedt een reeks mogelijkheden om bedrijven te helpen bij het ontwerpen en toepassen van een proces voor veilig cloud-gebruik. Dit varieert van discovery- en onderzoeksmogelijkheden tot aan granulaire controle en bescherming. Microsoft Cloud App Security is eenvoudig te implementeren en biedt uitgebreide training voor het ontsluiten van geavanceerde mogelijkheden.

Microsoft Cloud App Security is beschikbaar als onderdeel van Microsoft Enterprise Mobility + Security E5 of als stand-alone service.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.