SAP moderniseert CRM met SAP C/4HANA

SAP veroorzaakt een disruptie in de wereld van customer relationship management (CRM) met SAP C/4HANA. Het technologiebedrijf onthulde deze nieuwe applicatiesuite tijdens de jaarlijkse SAP-conferentie SAPPHIRE NOW in Orlando (Florida). Ook kondigde SAP de SAP HANA Data Management Suite aan, een complete oplossing voor databeheer die bedrijven helpt hun data te verzilveren.

SAPLegacy CRM-oplossingen zijn uitsluitend gefocust op sales, maar deze benadering is sterk verouderd. Met SAP C/4HANA zorgt SAP voor een modernisering van CRM, mede mogelijk gemaakt door de overnames van marktleiders Hybris, Gigya en CallidusCloud. In dit pakket zijn oplossingen samengebracht voor alle frontofficeprocessen zoals marketing, sales, commercie, databescherming en klantenservice.

Integratie met SAP S/4HANA

SAP C/4HANA biedt volledige integratie met het zakelijke portfolio van SAP, waaronder de ERP-suite SAP S/4HANA. De gecombineerde assets voorzien onder andere in nieuwe machine learning-functionaliteit van SAP Leonardo – een reeks intelligente technologieën die het bedrijf vorig jaar introduceerde – en de nieuwe SAP HANA Data Management Suite. Deze oplossing geeft bedrijven meer zicht op en controle over hun verspreide data.

Deze aankondigingen komen kort na het ingaan van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacywetgeving die sinds 25 mei wordt gehandhaafd. Door de AVG zijn bedrijven genoodzaakt om kritisch te kijken naar hun legacy CRM-investeringen.

Overname van Coresystems FSM AG

SAP maakte ook de overname van het Zwitserse Coresystems FSM AG bekend. Deze stap helpt SAP om de field-service klantervaring te verbeteren, vooral in de energiesector, telecombranche, de maak- en de hightechindustrie. Het platform van Coresystems faciliteert realtime planning van verzoeken aan de klantenservice en past crowd-service technologie met kunstmatige intelligentie toe.

De pool met beschikbare technici wordt uitgebreid met freelancers en industriepartners, zodat de meest gekwalificeerde technicus de opdracht krijgt. Aspecten als expertise met de klant, locatie van de expert en actuele beschikbaarheid worden meegewogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.