Nutanix introduceert database-services met Era

Nutanix introduceert Nutanix Era, een nieuwe reeks enterprise cloud platform-as-a-service (PaaS)-oplossingen voor het stroomlijnen en automatiseren van database-operations, zodat database-beheerders (DBA’s) zich kunnen focussen op business-initiatieven. Era breidt de Nutanix Enterprise Cloud OS-softwarestack verder uit dan de core infrastructuur-as-a-service (IaaS) -mogelijkheden voor private cloud-omgevingen, tot platform-layer-services voor vereenvoudigde databasebewerkingen. De eerste release van Nutanix Era biedt uitgebreide copy-data-managementdiensten om de toenemende complexiteit en drukkende kosten aan te pakken die komen kijken bij het beheren van meerdere kopieën van databases in organisaties.

De copy datamanagementdienst van Nutanix Era biedt in eerste instantie ondersteuning voor database engines van Oracle en Postgres. Dit wordt later uitgebreid met ondersteuning voor andere, veel gebruikte databases. Nutanix Era omvat ook nieuwe time-machine-mogelijkheden en applicatiespecifieke API’s voor het creëren van point-in-time databasekopieën. Hierdoor kunnen applicatieontwikkelaars snel de exacte database-kopie selecteren die ze nodig hebben. Daarnaast zijn databasebeheerders in staat snel een database-instance te herstellen of te vernieuwen, omdat elke geregistreerde transactie wordt vastgelegd. Era breidt deze krachtige technologie later verder uit met volledige database-provisioning en biedt daarmee een complete lifecycle managementoplossing voor alle databases die een organisatie in gebruik heeft.

Belangrijke functionaliteit in Nutanix Era is onder andere:

  • One-click time machine – biedt geïntegreerde Nutanix snapshot-technologie. Era creëert efficiënte database snapshots om de CapEx-kosten te verlagen en maakt het mogelijk om databases die op Nutanix draaien te klonen of recoveren, tot elk specifiek punt terug in de tijd – tot aan de laatste transactie die is vastgelegd.
  • One-click clone/refresh – Nutanix Era verlaagt de OpEx-kosten met one-click clone/restore database operations, die slechts enkele minuten tijd in beslag nemen en alle getargete database-transacties omvatten. Het automatiseren van database cloning voorkomt het complexe en tijdrovende proces van het lokaliseren van snapshots, het vinden van de juiste database logs en het initiëren van een database recovery-taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.