Eneco kiest Capgemini voor cloud management, applicatiediensten en service-integratie

Eneco Groepsluit een vier-en-een-halfjarig contract ter waarde van €30 miljoen met de Nederlandse vestigingen van Capgemini en Sogeti. Zij zullen in samenwerking met Eneco de IT-diensten transformeren om hiermee invulling te geven aan de innovatieagenda van Eneco en haar visie op het realiseren van een meer duurzame wereld via continuïteit, vernieuwing en agile services.

Aanbesteding

Na een aanbesteding zijn Capgemini en Sogeti gezamenlijk geselecteerd  voor het leveren van diensten op het gebied van cloudmanagement, applicatiediensten, end user services en service-integratie. De Capgemini Group zet haar internationale expertise in en helpt zo Eneco met het verbeteren van digitale klantervaringen en met het bieden van innovatieve diensten zoals smart home energie oplossingen.

Voortdurend verandering

“In een voortdurend veranderend energielandschap heeft Eneco behoefte aan een partner met bijzonder veel kennis en begrip van de markt om hen te helpen bij de IT-transformatie”, aldus Perry Stoneman, Utilities Global Sector Lead bij Capgemini Group. “We onderschrijven de ambities van Eneco en werken graag samen om klanten van Eneco meer innovatief en wendbaar van dienst te kunnen zijn.”

Strategische aanpak

Mario Suykerbuyk is Chief Information Officer bij Eneco Groep: “We zijn erg verheugd om samen te werken met de teams van Capgemini en Sogeti om opnieuw te profiteren van hun sterke marktervaring en strategische, toekomstgerichte aanpak. We zijn ervan overtuigd dat onze partners onze duurzame en digitale ambities zullen versnellen door innovatieve diensten voor onze klanten te ontwikkelen met behulp van flexibele en agile IT.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.