Een derde van de developers is onzeker over AVG-compliance

Security (bron: Pixabay)

Ondanks dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) over slechts enkele maanden van kracht wordt, geeft ruim een derde (34%) van de ontwikkelaars aan niet zeker te weten of hun organisatie goed is voorbereid op deze privacywetgeving.

Dit blijkt uit onderzoek van DigitalOcean onder 5.993 ontwikkelaars. 37% van de respondenten geeft aan niet goed voorbereid te zijn op de AVG, terwijl 29% aangeeft klaar te zijn voor deze nieuwe wetgeving. Van de Nederlandse ontwikkelaars geeft 58% aan actief te werken aan compliance met de AVG, ten opzichte van 62% in België en 68% in Zweden. Het percentage is in het Verenigd Koninkrijk met 70% het hoogst.

CI en CD worden vaker ingezet bij grote organisaties

Ook blijkt dat ontwikkelaars die werkzaam zijn bij grotere organisaties, eerder geneigd zijn continuous integration (CI) en continuous delivery (CD) in te zetten. Zo geeft 45% van de ontwikkelaars werkzaam bij een organisatie met vijf of minder werknemers aan CI in te zetten, terwijl 35% CD gebruikt. Bij grote organisaties met meer dan 1.000 werknemers maakt 68% van de ontwikkelaars gebruik van CI en 52% van CD.

In 2017 werd de wereld opgeschikt voor de kwetsbaarheden Spectre en Meltdown in CPU’s. Ondanks het brede bereik van deze beveiligingsproblemen en de uitgebreide aandacht die de lekken hebben gekregen in de media, geeft 71% van de ontwikkelaars aan dat deze kwetsbaarheden geen impact hebben gehad op hun dagelijkse werk.

Netneutraliteit

Ontwikkelaars zijn fel gekant tegen de recente beslissing van de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) over het afbouwen van de netneutraliteit in de Verenigde Staten (VS). 83% van de ontwikkelaars is tegen deze beslissing, terwijl slechts 3,6% het besluit zegt te steunen.

Meer resultaten zijn beschikbaar in het onderzoeksrapport dat DigitalOcean heeft vrijgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.