Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

Smartphone (bron: Pixabay / Pexels)

Cloudflare lanceert Cloudflare Mobile SDK, een nieuwe gratis tool die ontwikkelaars inzicht geeft in netwerkproblemen die de gebruikerservaring van hun apps beïnvloeden. De tool helpt ontwikkelaars beter te begrijpen op welke wijze hun mobiele apps gebruik maken van het netwerk.

“Moderne appontwikkelaars investeren al flink in hun apps om incidenten te identificeren die impact hebben op de gebruikerservaring: zij meten en verzamelen het moment waarop de app wordt gelanceerd, de duur van sessies, de hoeveelheid crashes, conversie en meer met behulp van een breed scala aan meetpakketen en -diensten”, schrijft Cloudflare. Het bedrijf stelt dat webontwikkelaars naar dezelfde data kijken, waarbij ook veel aandacht wordt besteed aan de impact van netwerkproblemen op de prestaties van hun webapps. Met Cloudflare Mobile SDK wil Cloudflare ontwikkelaars van mobiele apps hetzelfde inzicht geven als webontwikkelaars.

Cloudflare Mobile SDK

Met behulp van Cloudflare Mobile SDK kunnen ontwikkelaars onder andere in kaart brengen welke verzoeken langzaam worden verwerkt en welke verzoeken de grootste kans hebben om problemen op te leveren. Ook kunnen zij alle third party calls die hun app maakt inspecteren, inclusief libraries. Hiermee kan bijvoorbeeld worden nagegaan of een bepaald advertentienetwerk de prestaties van een app negatief beïnvloed.

De tool is gratis beschikbaar; ontwikkelaars hoeven Cloudflare niet als onderdeel van hun infrastructuur stack te gebruiken om Cloudflare Mobile SDK te kunnen inzetten. De tool kan worden geïntegreerd in een app door enkele regels code toe te voegen aan de broncode, waarna de meetwaarden via een webportal kunnen worden uitgelezen. Cloudflare benadrukt dat de tool geen gegevens verzameld die kunnen worden gebruikt om gebruikers te identificeren, zoals UDID en IDFA. Ook belooft Cloudflare verzamelde data nooit aan derden door te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.