Banenplatform voor developers Techloop.io opent deuren in Nederland

Het internationale banenplatform voor developers Techloop.io is sinds 1 maart ook actief in Nederland. Developers bepalen bij het banenplatform zelf wie hen met een aanbod mogen benaderen en wil hierdoor de hinder die developers ervaren door aanbiedingen voor irrelevante of ongeschikte banen terugdringen.

Techloop.ioTechloop.io is al langer actief in landen als Tsjechië, Zweden, Slowakije en Hongarije, waar 25.000 developers zich ehbben aangemeld op de website. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door drie ondernemers uit de ICT-sector die het beu waren om dagelijks te worden benaderd door recruiters die met irrelevante of oninteressante aanbiedingen aanklopten. Daarom ontwikkelden ze een online platform waarbij developers zelf op voorhand kunnen bepalen door welke werkgevers en welk type werkgevers ze benaderd mogen worden. Pas als een aanvraag door de developer goedgekeurd is, kan het bedrijf contact met ze opnemen.

Hoe het werkt?

Zodra een developer zich heeft aangemeld op Techloop.io, zijn de gegevens geanonimiseerd en beperkt zichtbaar voor potentiële werkgevers. Hierbij kan de developer aangeven door welke werkgevers of type werkgever het wel benaderd zou willen worden. Voldoet een werkgever aan deze voorwaarden, dan kan het aan de developer laten weten dat het geïnteresseerd is. Is dat wederzijds, dan kan de developer zijn of haar gegevens vrijgeven zodat er contact met elkaar kan worden opgenomen om vervolgstappen te bespreken.

Ook voor werkgevers biedt Techloop.io voordelen. Zo hoeven zij op het platform niet op voorhand te betalen voor recruiters. Werkgevers betalen uitsluitend een kleine fee indien een match wordt gevonden tussen het bedrijf en de kandidaat.

Groei in Europa

Techloop.io is inmiddels naar eigen zeggen het grootste platform voor developerbanen in Europa. Het platform groeit met 400% per jaar en breidt dit jaar uit naar diverse landen in Europa, zoals Zweden en Nederland. In de loop van 2018 zullen meer vestigingen in West-Europa worden geopend. De vestiging in Nederland aan het Amstelplein in Amsterdam is inmiddels geopend.

“Door recruiters benaderd worden met irrelevante of oninteressante vacatures is voor veel developers één van de grootste ergernissen van hun werk. Door Techloop.io behoort dit tot het verleden. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kun je bij Techloop.io zelf aangeven door welke bedrijven je benaderd wilt worden. Pas als jij geïnteresseerd bent, kan een bedrijf contact met je opnemen”, zegt Edward Snijders, de vers aangestelde Country Manager bij Techloop.io in Nederland. “Het platform is met name in Oost-Europese landen een begrip onder developers en we verwachten dat het in Nederland niet anders zal worden. Ook hier hebben we te maken met een zeer hoog gekwalificeerde doelgroep die liever niet teveel tijd kwijt is aan het beoordelen van irrelevante en oninteressante vacatures of opdrachtgevers.”

One Response to Banenplatform voor developers Techloop.io opent deuren in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.