BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld.

Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder al aan onderdelen van het mobiele besturingssysteem BB10 op korte termijn offline te zullen halen. Zo is de ondersteuning voor de BlackBerry Travel website in februari 2018 gestaakt en eindigt de ondersteuning voor de Playbook videobeldienst in maart 2018. BlackBerry World wordt tot 31 december 2019 ondersteund. Het offline halen van betaalde content uit BlackBerry World is onderdeel van deze stap.

Betaalmechanisme in app hosten

In een e-mail verzonden aan appontwikkelaars wijst BlackBerry erop dat ontwikkelaars geld mogen blijven vragen voor apps die zij in BlackBerry World aanbieden. Het betaalmechanisme dat hiervoor wordt gebruikt moet echter volledig in de app zelf worden gehost; alle betaalmechanismen van BlackBerry World worden per 31 maart uitgeschakeld. Ontwikkelaars die hiervoor kiezen, hoeven niet langer een percentage van de opbrengst van hun apps te delen met BlackBerry.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars ervoor kiezen betaalde content voortaan gratis aan te bieden in BlackBerry World. Hiervoor hebben ontwikkelaars tot 31 maart de tijd. BlackBerry World blijft gebruikers tot 30 april 2018 de mogelijkheid bieden geld terug te vragen voor betaalde apps die zij hebben aangeschaft. Ook blijven klanten toegang houden tot apps waarvoor zij eerder hebben betaald.

BlackBerry World

BlackBerry World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.