Apple komt met concurrent voor WhatsApp Business

Apple rolt op korte termijn Business Chat uit, een chatdienst waarmee bedrijven contact kunnen onderhouden met klanten. Met Business Chat gaat Apple de concurrentie aan met WhatsApp Business, Facebook Messenger, Google en Twitter.

Online communicatie van bedrijven met klanten kan plaatsvinden via allerlei wegen, zoals Facebook Messenger, Google en Twitter. Dankzij de lancering van WhatsApp Business kan WhatsApp sinds kort aan dit rijtje worden toegevoegd. Met Business Chat zet nu ook Apple in op het verzorgen van B2C communicatie. Business Chat is onderdeel van Apple’s chatdienst iMessage.

Beschikbaar in iOS 11.3

“Business Chat is een nieuwe manier voor gebruikers om direct met bedrijven te communiceren vanuit Messages. Deze feature wordt in bèta gelanceerd en zal deze lente algemeen beschikbaar zijn in iOS 11.3, met ondersteuning voor een select aantal bedrijven waaronder Discover, Hilton, Lowe’s en Wells Fargo”, meldt Apple.

“Met Business Chat is het eenvoudig een gesprek te hebben met een servicevertegenwoordiger, een afspraak te maken of een aankoop te maken met behulp van Apple Pay in de Messages app. Business Chat deelt de contactinformatie van gebruikers niet met bedrijven en geeft gebruikers de mogelijkheid op ieder gewenst moment te stoppen met chatten.”

Business Chat op een iPhone (bron foto: Apple)

Business Chat op een iPhone (bron foto: Apple)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.