Swagger Inspector vereenvoudigt validatie en documentatie van API’s

SmartBear lanceert Swagger Inspector, een gratis cloud-gebaseerde tool voor het testen en documenteren van API’s. De tool is bedoeld om het valideren van API’s en het creëren van OpenAPI documentatie te vereenvoudigen.

SmartBearSteeds meer applicaties zijn afhankelijk van API’s, waardoor de focus op de kwaliteit van API’s toeneemt. Het is voor ontwikkelaars dan ook steeds belangrijker hun API’s te valideren en deze nauwkeurig te documenteren. Dit levert echter extra werk op, wat ontwikkelaars onder druk zet en de ontwikkeling van API’s bemoeilijkt.

Werk uit handen nemen

Met Swagger Inspector speelt SmartBear hierop in. De tool neemt ontwikkelaars veel werk uit handen en maakt het eenvoudiger te controleren of een API naar behoren functioneert. Daarnaast kunnen ontwikkelaars geautomatiseerd OpenAPI documentatie creëren om het voor andere ontwikkelaars eenvoudiger te maken hun API’s te gebruiken. Swagger Inspector kan voor iedere API met één druk op de knop OpenAPI documentatie creëren en deze vervolgens hosten op het platform SwaggerHub. Swagger Inspector biedt ondersteuning voor uiteenlopende API’s, waaronder REST, SOAP en GraphQL API’s.

In een blogpost van SmartBear is meer informatie te vinden over de nieuwe gratis tool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.