Slack maakt private shared channels beschikbaar

Slack lanceert private shared channels. Deze channels geven bedrijven de mogelijkheid via Slack vertrouwelijke gesprekken te voeren met externe partijen.

Private shared channels in Slack (bron: Slack)Dit maakt Slack bekend in een blogpost. In september lanceerde Slack een bètaversie van een feature genaamd shared channels. Via deze channels kunnen bedrijven via Slack communiceren met externe partijen. Shared channels zijn toegankelijk voor alle medewerkers van de bedrijven die deelnemen in deze kanalen. Content die wordt gedeeld in een Shared Channel is terugvindbaar via de zoekmachine van Slack.

Gesprekken privé houden

In sommige gevallen is het echter nodig gesprekken geheim te houden en niet te delen met alle werknemers. Voor dit soort gevallen introduceert Slack nu private shared channels. Dit zijn chatkanalen waarin net als bij shared channels twee verschillende organisaties met elkaar kunnen communiceren op Slack. In tegenstelling tot ‘standaard’ shared channels, zijn private shared channels echter alleen toegankelijk voor personen die specifiek voor dit kanaal zijn uitgenodigd. Content die in private shared channels wordt gedeeld is daarnaast niet vindbaar via de zoekmachine van Slack.

Beheerders bepalen welke shared channels publiek of privaat zijn. Dit maakt het mogelijk een shared channel bij één bedrijf toegankelijk te maken voor het volledige bedrijf, terwijl dezelfde channel bij het tweede bedrijf privaat is en dus alleen op uitnodiging toegankelijk is. Slack adviseert overigens indien mogelijk altijd publieke shared channels te gebruiken om de transparantie binnen de organisatie te vergroten en kennisdeling mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.