Nieuw dashboard in Bugsnag helpt bugs in releases vroegtijdig op te merken

Bugsnag introduceert een nieuw Releases dashboard. Dit dashboard helpt ontwikkelteams overzicht te houden over verschillende versies van hun applicatie die zij hebben uitgebracht, inclusief het aantal foutmeldingen dat deze apps hebben gegenereerd.

Het Amerikaanse Bugsnag is opgericht in september 2012 en biedt een geautomatiseerd crash detectieplatform voor web- en mobiele applicaties aan. Ondermeer Square, OpenTable, StubHub, CBS Interactive, GitHub en Slack maken gebruik van het platform. BugSnag is beschikbaar voor Android, JavaScript, Go, iOS, Java, Kotlin, macOS, .NET, Node.js, PHP, Python, React Native, Ruby, tvOS en Unity.

Inzicht in kwaliteit van releases

Bugsnag stelt dat het voor ontwikkelaars moeilijk is de kwaliteit van hun product te meten. Het nieuwe Releases dashboard helpt hierbij. Dit dashboard geeft ontwikkelaars inzicht in het aantal foutmeldingen dat verschillende versies van hun web- en mobiele applicaties hebben gegenereerd. Dit inzicht helpt gericht actie te ondernemen om bugs te verhelpen en de kwaliteit van apps te verbeteren.

Het Releases dashboard van Bugsnag (bron: Bugsnag)

Het Releases dashboard van Bugsnag (bron: Bugsnag)

Ook geeft het Releases dashboard inzicht in het succes waarmee een release is uitgerold. Ontwikkelaars zijn hiervoor volgens het bedrijf vaak afhankelijk van bugmeldingen of klachten van gebruikers, waardoor zij vaak pas relatief laat op de hoogte zijn van problemen in hun apps. Dit heeft een negatieve impact op de tevredenheid van gebruikers, die langere tijd met bugs kampen. Het Releases dashboard geeft direct inzicht in foutmeldingen die gegenereerd worden door hun apps, zodat zij direct actie kunnen ondernemen om deze problemen te verhelpen of desnoods een oudere versie van hun app kunnen uitrollen om de gebruikerstevredenheid op peil te houden.

Meer informatie over het Releases dashboard is te vinden in een blogpost die Bugsnag over het nieuwe dashboard heeft gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.