Microsoft OneNote biedt ondersteuning voor Office Lens

Microsoft OneNote voor het Android platform is vernieuwd. Nieuw is ondermeer een integratie met Office Lens, een applicatie waarmee gebruikers met behulp van hun mobiele telefoon documenten, whiteboards, visitékaartjes of bonnetjes kunnen scannen en digitaal opslaan.

Microsoft OneNoteOffice Lens maakt in feite van een Android apparaat een draagbare scanner waarmee gebruikers documenten kunnen digitaliseren. Gebruikers maken met behulp van de app een foto van het object dat zij willen scannen, waarna Office Lens automatisch de afbeelding bijsnijdt, eventuele schaduwen verwijderd en de afbeelding heroriënteert om deze makkelijker leesbaar te maken.

Verschillende modi

De app bevat verschillende modi die helpen verschillende soorten documenten en objecten goed in beeld te brengen:

  • Document: Deze modus is gericht op documenten met kleine woorden en details. Denk hierbij aan bonnetjes, overeenkomsten, menukaarten of flyers.
  • Whiteboard: Deze modus maakt het mogelijk notities geschreven op een whiteboard te digitaliseren. Office Lens past automatisch de achtergrond aan zodat woorden eenvoudiger leesbaar zijn. Ook schetsen kunnen met deze modus worden gedigitaliseerd.
  • Photo: Deze modus is gericht op het nemen van foto’s van een landschap of personen.
  • Business card: Deze modus helpt informatie van een visitekaartje te halen en deze data direct op te slaan in het adressenbestand of OneNote. Microsoft merkt op dat deze modus het best werkt met visitékaartjes geschreven in Engels, Duits, Spaans of vereenvoudigd Chinees.

Office Lens is niet nieuw en is sinds 2015 beschikbaar. Door de update van OneNote biedt nu ook deze Microsoft applicatie ondersteuning voor Office Lens. Gebruikers kunnen hierdoor afbeeldingen die zij met Office Lens genereren opslaan in ondermeer Word, PowerPoint, OneNote en OneDrive of als PDF-document op hun smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.