App Store leverde iOS ontwikkelaars 26,5 miljard dollar op in 2017

De App Store van Apple

Ontwikkelaars hebben in 2017 30% meer omzet gegenereerd via de App Store, de appwinkel van Apple voor het iOS platform. In totaal verdienden ontwikkelaars in 2017 zo’n 26,5 miljard dollar aan de App Store.

Dit maakt Apple bekend. Het bedrag waarvoor apps in de App Store worden verkocht gaat niet geheel ontwikkelaars. Ontwikkelaars ontvangen 70% van de verkoopprijs van apps, iets wat tot 85% kan oplopen indien gebruikers een jaarabonnement nemen op een app. Phil Schiller, senior vice president Worldwide Marketing bij Apple, wijst erop dat iOS ontwikkelaars in 2017 zo’n 26,5 miljard dollar hebben verdiend in de App Store. Dit is 30% meer dan in 2016.

Groei neemt af

Hiermee blijven de inkomsten van ontwikkelaars via de App Store groeien, al is de groei wel afgenomen ten opzichte van 2016. Ontwikkelaars verdiende in 2016 zo’n 20 miljard dollar aan de verkoop van iOS apps via de App Store, wat 40% meer was dan in 2015.  Apple meldt dat ontwikkelaars sinds de lancering van de App Store in juli 2008 in totaal 86 miljard dollar hebben verdiend via de App Store.

Het bedrijf meldt op 1 januari 2018 een recordomzet te hebben gerealiseerd. Gebruikers wereldwijd kochten op nieuwjaarsdag voor 300 miljoen dollar nieuwe iOS apps. In de laatste week van 2017 kocht daarnaast een recordaantal gebruikers nieuwe apps, waarbij in totaal 890 miljoen dollar werd gespendeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.