Apple neemt Buddybuild over

Mobiel (bron foto: Pixabay)

Apple neemt de Canadese startup Buddybuild op. Buddybuild levert een continuous integration, continuous development en user feedback platform gericht op ontwikkelteams.

Buddybuild is een startup die in 2015 werd opgericht voor voormalig medewerkers van Amazon. De dienst biedt ontwikkelaars een omgeving waarin zij apps kunnen ontwikkelen en testen, waarbij het platform ontwikkelaars werk uit handen neemt. Zo zorgt Buddybuild bij iedere git push naar GitHub, BitBucket, GitLab of een andere git server ondermeer voor een veilige build omgeving, worden gedetecteerde Unit of UI testen automatisch uitgevoerd en wordt de app voorbereid op beta testing of uitrol naar TestFlight.

Inzicht in feedback van gebruikers

Ook bevat het platform een SDK die ontwikkelaars toegang geeft tot features die helpen inzicht te krijgen in de interacties van gebruikers met apps. Testers kunnen bug reports en screenshots met annotaties insturen en bug- of crashrapporten worden automatisch voorzien van een korte video om ontwikkelaars te helpen bugs te reproduceren.

Buddybuild wordt nu ingelijfd door Apple en wordt onderdeel van de Xcode groep van Apple. Hier gaat het team achter Buddybuild zich richten op de ontwikkeling van developer tools voor de iOS community. Het Buddybuild platform blijft voor bestaande betalende klanten beschikbaar om iOS apps te bouwen, testen en verschepen naar testers. Het bedrijf accepteert echter geen nieuwe klanten meer. Per 1 maart vervallen gratis accounts bij Buddybuild en zijn functionaliteiten voor het testen van Android-apps niet langer beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.