Chrome OS 64 laat Android apps op de achtergrond draaien

Chrome OS, een lichtgewicht besturingssysteem gebouwd rond de webbrowser Google Chrome, krijgt ondersteuning voor het op de achtergrond draaien van Android applicaties. Dit wordt ook wel ‘Android Parallel Tasks’ genoemd. De website Chrome Unboxed meldt dat de feature vermoedelijk wordt geïntroduceerd in Chrome OS 64.

Chrome OSIndien een applicatie op Windows, Linux of macOS wordt geminimaliseerd blijft deze app op de achtergrond actief, zodat bijvoorbeeld e-mails worden opgehaald, een gebruiker beschikbaar blijft op Skype of een chatdienst en real-time data continu wordt bijgewerkt. Wie echter een Android app op Chrome OS gebruikt merkt dat deze apps zich anders gedragen. Indien een Android app op Chrome OS wordt geminimaliseerd wordt deze app gepauzeerd, waarmee de werking van de app wordt onderbroken.

Android Parallel Tasks

Hier komt met Android Parallel Tasks verandering in. Deze feature maakt het mogelijk meerdere apps op de achtergrond gelijktijdig te draaien, zodat apps die geminimaliseerd worden blijven functioneren. De feature is al beschikbaar in Chrome 64 Beta en wordt vermoedelijk overgenomen in de definitieve versie van Chrome OS 64. Dit is echter nog niet honderd procent zeker.

In de onderstaande video wordt de werking van Android Parallel Tasks op Chrome OS door Chrome Unboxed gedemonstreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.