Apple wil apps geschikt maken voor zowel iOS als macOS

De App Store van Apple

Goed nieuws voor ontwikkelaars die apps willen ontwikkelen voor zowel iOS als macOS. Apple gaat ontwikkelaars op termijn de mogelijkheid bieden apps te ontwikkelen die geschikt zijn voor zowel het mobiele besturingssysteem iOS als macOS.

Dit meldt althans Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Wie op dit moment een iOS en een macOS app wil ontwikkelen moet hiervoor twee losse apps bouwen. Dit is een tijdrovend proces, wat er in de praktijk toe leidt dat ontwikkelaars prioriteiten stellen en voorrang geven aan de ontwikkeling van iOS apps.

Te weinig apps en updates

Al langer hebben gebruikers volgens Bloomberg kritiek op de Mac App Store, Apple’s appwinkel voor macOS. Niet alleen zijn er volgens sommige gebruikers te weinig apps beschikbaar in de appwinkel, ook worden apps die wel beschikbaar zijn minder vaak geüpdatet dan apps die beschikbaar zijn voor iOS. Door apps geschikt te maken voor beide platformen maakt Apple het dan ook eenvoudiger en minder tijdrovend op zowel iOS als macOS apps te ontwikkelen.

De bronnen melden dat de ontwikkeling van universele apps naar verwachting begin volgend jaar mogelijk moet zijn. De strategie heeft de codenaam ‘Marzipan’ gekregen. De plannen van Apple zijn volgens de bronnen nog niet definitief en kunnen dus nog veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.