Apple wijzigt gewraakte richtlijn voor App Store

De App Store van Apple

Apple wijzigt een gewraakte richtlijn voor de App Store. Bedrijven mogen nog steeds apps laten ontwikkelen door appontwikkelaars die hiervoor appontwikkelplatformen of templates gebruiken, maar moeten deze apps voortaan wel via een eigen Apple Developer Program account publiceren.

Het Amerikaanse techbedrijf publiceerde eerder dit jaar nieuwe richtlijnen voor de App Store. Deze richtlijnen bevatten een regel – regel 4.6.2 – die de verspreiding van apps die zijn gebouwd via appontwikkelplatformen of templates aan banden legt. In eerste instantie gericht leek te zijn op spamapps en apps van lage kwaliteit die volgens Apple in feite een kopie zijn van andere apps in de App Store. Verschillende ontwikkelaars trokken onlangs echter aan de bel dat ook zij door de regels worden getroffen. Andrew Gazdecki, CEO van appontwikkelaar Bizness Apps, startte een petitie om Apple op andere gedachten te brengen.

Richtlijnen aangepast

Dit lijkt gelukt. Apple heeft zijn richtlijnen vernieuwd en de gewraakte regel 4.6.2 aangepast. Het bedrijf meldt nu dat het toegestaan blijft via apps te publiceren in de App Store die via appontwikkelplatformen of templates zijn ontwikkeld. De apps moeten echter wel door de eigenaar van de content in de app worden gepubliceerd in de App Store, waarvoor een eigen Apple Developer Program account nodig is. Dit account kost 99 dollar per jaar.

TechCrunch meldt dat overheidsinstellingen en non-profit organisaties in de Verenigde Staten (VS) vanaf begin 2018 gratis een Apple Developer Program account tot hun beschikking krijgen. Het is niet duidelijk of dit aanbod in de toekomst ook gaat gelden voor overheidsinstellingen en non-profit organisaties buiten de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.