Google vereenvoudigt uploaden van apps naar managed Google Play instances

Android

Ontwikkelaars kunnen apps die zij ontwikkelen voor bedrijven voortaan rechtstreeks uploaden naar managed Google Play instances. Bedrijven hoeven de apps hierdoor alleen nog maar goed te keuren om deze in hun managed Google Play instance te laten verschijnen.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Veel bedrijven werken met op maat gemaakte apps. Daarnaast worden steeds meer apps intern ontwikkeld, wat onder meer wordt aangewakkerd door de groeiende populariteit van low-code en no-code ontwikkelplatformen. Hiermee kunnen werknemers van bedrijven zonder programmeerkennis zelf apps ontwikkelen voor hun specifieke wensen en behoeften.

Managed Google Play instances

Dergelijke apps worden doorgaans alleen intern verspreid en zijn dan ook niet beschikbaar in de reguliere Google Play Store. Google biedt hiervoor managed Google Play instances aan, waarmee bedrijven interne apps kunnen verspreiden naar werknemers. Bedrijven hiervoor hierdoor geen eigen enterprise app store op te zetten.

Voorheen konden apps alleen naar managed Google Play instances worden geüpload door IT-beheerders via het Google Play Console. Dit is nu niet langer mogelijk; Google biedt ontwikkelaars voortaan de mogelijkheid apps via de Custom App Publishing API vanuit de Enterprise Mobility Management (EMM) console of Integrated Development Environment te uploaden naar managed Google Play instances. Dit is niet alleen mogelijk voor interne ontwikkelaars, maar ook voor externe developers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.