InterSystems is Challenger in Magic Quadrant for Operational Database Management Systems

InterSystems is met zijn databasesysteem Caché door Gartner als één van de twee bedrijven als Challenger opgenomen in de meest recente versie van de Magic Quadrant for Operational Database Management Systems (OPDMS). Dit Magic Quadrant laat een evaluatie zien van bedrijven en hun producten in relatie tot de compleetheid van hun visie en hun vermogen om die ten uitvoer te brengen.

InterSystemsIn een productoverzicht met meer dan 30 technologieleveranciers is InterSystems met het databasesysteem Caché door Gartner-analisten als één van de twee bedrijven geplaatst in het segment Challenger van de recente versie van de Magic Quadrant. De door Gartner opgestelde ranglijst, aangeduid als Magic Quadrant for Operational Database Management Systems (OPDBMS) laat een evaluatie zien van bedrijven en hun producten in relatie tot de compleetheid van hun visie en hun vermogen om die ten uitvoer te brengen.

Challengers

In de Challengers quadrant plaatst Gartner producten die stabiel zijn en eenvoudig te installeren. De technische ondersteuning moet net als de prestaties op een hoog niveau liggen. In hun rapport maken de marktanalisten ook melding van de krachtige functionaliteit van het product en de loyaliteit van de InterSystems klanten. InterSystems is sinds 2013 vermeld in iedere Magic Qudrant for OPDMBS, als Challenger of Leader.

De positie op de ranglijst is gebaseerd op een beoordeling op 200 punten en een evaluatie bij meer dan 50 klanten van elke databaseleverancier die participeert in het onderzoek. Caché wordt toegepast binnen zes van de tien grootste investeringsbanken in de wereld en ook bij veel zorginstellingen en in de retailsector. Gartner heeft ook een nieuw beoordelingsinstrument geïntroduceerd aangeduid als Peer Insights. Klanten kunnen daarin zelf aan de hand van hun eigen ervaring hun toeleverancier een cijfer toekennen. Op dat vlak scoort InterSystems een waardering van 4.8 op een schaal van 5. Andere technologieleveranciers vermeld in de Magic Quadrant zijn onder meer Microsoft, Google, Oracle en IBM. InterSystems onderscheidt zich volgens de beoordelingen van Peer Insights vooral in technische ondersteuningsdiensten.

InterSystems IRIS

InterSystems IRIS is in september 2017 gelanceerd. Het platform, beschikbaar in 2018, omvat een geïntegreerde set instrumenten voor databeheer, interoperabiliteit, transactieverwerking en analytische toepassingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.