Google lanceert add-ons voor Gmail

Google lanceert add-ons voor Gmail. Deze add-ons maken het mogelijk functionaliteiten van bedrijfsapplicaties rechtstreeks in Gmail te integreren.

Met de add-ons wil Google voorkomen dat gebruikers hoeven te schakelen tussen Gmail en andere applicaties. De add-ons zijn beschikbaar in zowel de web-gebaseerde versie van Gmail als de Android-app. Gebruikers hoeven de add-ons slechts eenmaal te activeren om deze op zowel desktopmachines als het Android platform te gebruiken. Google meldt dat op basis van de context van berichten die gebruikers ontvangen de juiste add-on wordt getoond.

Op dit moment zijn add-ons beschikbaar voor Asana, Dialpad, Hire, Intuit QuickBooks Invoicing, ProsperWorks, RingCentral, Smartsheet, Streak en Trello. Google meldt dat op korte termijn een add-on voor DocuSign aan dit rijtje wordt toegevoegd. Het  is daarnaast ook mogelijk add-ons te (laten) ontwikkelen voor in eigen beheer ontwikkelde bedrijfsapplicaties. Add-ons zijn beschikbaar via de G Suite Marketplace.

Google lanceert add-ons voor Gmail (bron foto: Google)

De add-ons voor Gmail (bron foto: Google)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.