Topicus neemt softwarebedrijf Able over

Softwarebedrijf Topicus neemt Able Holding over van BinckBank. Able levert een cloud platform voor retail vermogensbeheer. Met de overname van Able wil Topicus zijn groei in het binnen- en buitenland versnellen.

TopicusTopicus wil banken en verzekeraars helpen financiën voor consumenten en ondernemers eenvoudig en toegankelijk te maken. Het bedrijf wil zijn klanten in staat stellen hun financiële dienstverlening customer empowered te maken, waarbij het bedrijf een verdergaande integratie van vermogensopbouw, kredietverlening en pensioenen voorziet. De overname van Able helpt het bedrijf de uitvoering van deze strategie te versnellen.

‘Platformen sluiten op elkaar aan’

Able bevat over een platform op het gebied van vermogensbeheer, beleggen en sparen. Topicus beschikt over een financieel platform dat voor financiële producten online directe verbindingen legt tussen vraag en aanbod. Topicus stelt dat het platform van Able goed aansluit op zijn eigen platform.

Topicus-directeur Daan Dijkhuizen geeft aan te verwachten dat gerobotiseerde transactieprocessen over twee jaar gemeengoed zijn. Met de overname van Able wil Topicus hierop vooruitlopen. Het bedrijf wil een klantcentrisch platform aanbieden voor financiële diensten en producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.