Google Calender voorzien van nieuwe features voor zakelijke gebruikers

De webgebaseerde versie van Google Calendar is vernieuwd. De nieuwe versie bevat onder andere nieuwe functionaliteiten gericht op zakelijke gebruikers.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Nieuw is onder andere de mogelijkheid voor G Suite beheerders om informatie toe te voegen aan Google Calendar over de vergaderruimten die beschikbaar zijn binnen hun bedrijf. Gebruikers die vervolgens via de webgebaseerde versie van Google Calendar een vergadering inplannen, kunnen hierbij direct een geschikte vergaderruimte reserveren. Om hen te helpen de juiste vergaderruimte te kiezen, kunnen zij vanuit Google Calendar allerlei informatie over de verschillende ruimten zien. Denk hierbij aan de omvang van de vergaderruimte, de locatie hiervan binnen het bedrijfspand en de aanwezigheid van audio- en videoapparatuur.

Documenten toevoegen aan uitnodigingen

Ook nieuw is de mogelijkheid documenten, presentaties en spreadsheets toe te voegen aan uitnodigingen voor bijvoorbeeld vergaderingen. Hierdoor kunnen gebruikers documentatie vooraf aan een vergadering naar alle aanwezigen verspreiden, zodat zeker is dat iedereen beschikt over dezelfde benodigde informatie.

Google Calender biedt voortaan de mogelijkheid documenten toe te voegen aan uitnodigingen (bron foto: Google)

Google Calender biedt voortaan de mogelijkheid documenten
toe te voegen aan uitnodigingen (bron foto: Google)

De interface van Google Calendar heeft eveneens een update gekregen. Zo past de interface zich voortaan automatisch aan aan het formaat van het scherm van gebruikers. Daarnaast kunnen gebruikers voortaan meerdere agenda’s naast elkaar tonen. Deze feature is beschikbaar door de weergave op ‘Dag’ te zetten en in de linkerzijbalk de gewenste agenda’s te selecteren.

Automatisch of handmatig uitrollen

Standaard wordt de nieuwe interface automatisch uitgerold naar G Suite gebruikers. G Suite beheerders hebben echter de mogelijkheid deze functie uit te schakelen en ervoor te kiezen updates handmatig uit te rollen. Wie dit heeft gedaan kan tot 28 februari 2018 de nieuwe interface op ieder gewenst moment uitrollen. Op 28 februari wordt de nieuwe interface automatisch geactiveerd voor alle G Suite gebruikers.

De vernieuwde versie van Google Calendar is vanaf 14 november beschikbaar voor Rapid Release domeinen en vanaf 28 november voor Scheduled Release domeinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.