SQS lijft Double Consulting in

SQS Software Quality Systems, leverancier van kwaliteitsborgingsdiensten voor digitale bedrijfsprocessen, neemt Double Consulting over. SQS betaalt 10,5 miljoen dollar voor het Italiaanse managementconsultancybedrijf.

SQSDouble Consulting is opgericht in 2005. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Italiaanse Rome en is daarnaast in Zwitserland gevestigd. Het bedrijf, dat een breed pakket aanbiedt op het gebied van consultancy, IT-diensten en outsourcing, vult de huidige positie van SQS aan in de groeiende managementconsultancymarkt en versterkt het aanbod van SQS in de financiële diensten- en verzekeringssectoren (BFSI). Het consultancybedrijf heeft een flink groei door gemaakt en een sterke positie veroverd op de Italiaanse markt. Over het jaar eindigend op 31 december 2016 rapporteerde Double Consulting een omzet van € 6,63 miljoen.

Redenen voor de overname

Zoals gerapporteerd in de recente halfjaarlijkse resultaten ziet SQS een sterke vraag naar MC-diensten in een aantal sectoren en regio’s. Het bedrijf heeft verschillende technologiemerken die actief zijn op het raakvlak van digitale en technologische trends weten aan te trekken als klant. Daarnaast verwacht SQS dat de verschuiving naar digitale systemen in Europa zal doorzetten. SQS stelt dat dit specifieke groeimogelijkheden met zich meebrengt op terreinen waar SQS al langer sterke klantrelaties heeft, onder meer op de Italiaanse markt.

Met de overname van Double Consulting wil SQS zijn positie in de BFSI-sector binnen zowel de Italiaanse als Europese markt versterken. De bedrijven vullen elkaar aan en gaan onderdeel vormen van een gecombineerde groep. Ook verwacht SQS met de overname van Double Consulting een nieuwe groeiende bron van inkomsten in handen te hebben. De overname past hierdoor binnen de bedrijfsstrategie om in te zetten op een geografische diversificatie van inkomsten en een sterkere positionering in MC-segmenten met een hogere marge.

Francesco Rosetti gaat Double Consulting leiden

Het managementteam van Double Consulting staat onder leiding van CEO Francesco Rosetti. Rosetti blijft na de overname aan het roer staan van Double Consulting, dat verder gaat als bedrijfsonderdeel van SQS. De partijen zijn overeengekomen dat Rosetti na de overnamedatum ten minste drie jaar aanblijft als managing director van Double Consulting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.