Tijdsdruk zet testen van applicaties onder druk

Software ontwikkeling (bron: Pixabay)

Ontwikkelteams staan onder grote druk snel apps te bouwen en op te leveren. Hierdoor is niet altijd voldoende tijd beschikbaar om apps grondig te testen. Zo geeft ruim één op de drie ontwikkelteams toe apps niet altijd volledig te testen voordat deze worden gelanceerd.

Dit blijkt uit onderzoek van Testplant, dat geautomatiseerde testsoftware ontwikkeld. 750 leiders van ontwikkelteams uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn door Testplant ondervraagd. 68% ontwikkelteams verwacht in de komende twaalf maanden meer apps te gaan gebouwen dan in de afgelopen twaalf maanden. 42% heeft het gevoel dat zij geacht worden in een onrealistische kort tijdsbestek een app te ontwerpen, ontwikkelen en testen.

Apps worden niet altijd goed getest

36% geeft toe hierdoor niet altijd voldoende tijd beschikbaar om zeker te stellen dat apps goed getest worden voordat zij worden uitgerold. Daarnaast hebben ontwikkelaars het gevoel onder druk te staan. Bijna de helft (49%) van de ontwikkelteams geeft aan dat deze druk ervoor zorgt dat apps die zij vrijgeven niet optimaal getest worden. 45% geeft aan apps te lanceren waarvan bekend is dat deze niet de gewenste prestaties opleveren.

Applicaties die ontwikkelteams bouwen worden steeds complexer. Zo verwacht 50% van de ontwikkelteams in de komende twaalf tot achttien maanden meer apps met Internet of Things (IoT)-componenten te bouwen, terwijl 58% verwacht meer apps met kunstmatige intelligentie (AI)-componenten te zullen ontwikkelen. 62% verwacht meer apps uit te rollen die machine learning/deep learning bevatten.

Verouderde technieken en tools

Opvallend is ook dat 56% van de respondenten aangeeft dat het gebruik van verouderde technieken en tools een belemmering oplevert bij het voldoen aan behoeften van de hedendaagse digitale wereld. 75% is van mening dat betere tools kunnen leiden tot apps die een grotere impact hebben op de business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.