Coders Co. wint hackathon gemeente Amsterdam

Het data scientists team Coders Co. wint de hackathon Omgevingswet. Het winnende team programmeerde “De Slimme Aanvraag. Vandaag.” Een direct te implementeren uitbreiding op het bestaande digitale Omgevingsloket. Dat is de plek waar burgers en ondernemers online vergunningen aanvragen voor aanpassingen aan de openbare ruimte. Bijvoorbeeld voor een dakkapel of een nieuw bedrijfspand. Het team won eerder dit jaar al de Eneco Data Challenge en WHAT datathon.

De toepassing van Coders Co. geeft aanvragers automatisch relevante tips voor antwoorden. Het algoritme berekent razendsnel welke eerdere aanvraag het meest overeenkomt met de nieuwe aanvraag en geeft op basis daarvan passende antwoordsuggesties. Dit gebeurt met de techniek van document clustering. De toepassing maakt het invullen van een aanvraag voor burgers en ondernemers stukken eenvoudiger.

De toepassing 'De Slimme Aanvraag. Vandaag.' van Coders Co. (bron: Coders Co.)

De toepassing ‘De Slimme Aanvraag.Vandaag’
van Coders Co. (bron: Coders Co.)

In 2 maanden een volledige toepassing

Tijdens de hackaton maakte Coders Co. een werkend prototype. De gemeente kan in principe morgen starten met de implementatie en heeft dan binnen 2 maanden een volledig werkende toepassing. Het was goed voor de overwinning. In november mag Coders Co. daarom de oplossing presenteren aan de Kopgroep Omgevingswet, waarna integratie met het huidige digitale loket snel kan volgen.

De gemeente Amsterdam organiseerde de hackaton vanwege de Omgevingswet die per 1 juli 2019 van kracht wordt. Deze nieuwe wet bundelt de regels en wetten voor ruimte, wonen, infrastructuur en milieu om het geheel flink te vereenvoudigen. Een toegankelijk digitaal informatie- en aanvraagplatform hoort daarbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.