Slack gebruikers kunnen vanaf 2018 data in Europa opslaan

Slack slaat op dit moment gegevens van gebruikers standaard op in de Verenigde Staten (VS). Hier komt in 2018 echter verandering in en krijgen Slack gebruikers de mogelijkheid data in Europa op te slaan. Het bedrijf hoopt hiermee meer Europese klanten aan te trekken.

SlackDit meldt Heise Online op basis van een interview van het Duitse persbureau DPA met Stewart Butterfield, CEO van Slack. “We willen dat onze klanten de mogelijkheid hebben data hier op te slaan, dus bereiden we een optie voor waarmee Europese Slack klanten ervoor kunnen kiezen data in Europa op te slaan”, aldus Butterfield.

Het is onduidelijk wanneer de optie om data op te slaan in Europa precies beschikbaar zal zijn. Butterfield geeft echter wel aan dat Slack voor 25 mei 2018 zal voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.