SAP gaat low-code platform van Mendix leveren

Software development (bron: Pixabay / rawpixel)

SAP gaat het low-code platform van Mendix leveren onder de naam SAP Cloud Platform Rapid Application Development by Mendix. Dit platform stelt klanten in staat maatwerkapplicaties op het SAP Cloud Platform, zonder hiervoor te hoeven beschikken over uitgebreide programmeerkennis. SAP en Mendix hebben een reseller-overeenkomst gesloten.

Naarmate bedrijven meer investeren in het digitaliseren van hun activiteiten, groeit de vraag naar nieuwe en innovatieve applicaties aanzienlijk sneller dan IT-organisaties kunnen leveren. Gartner voorspelt dat in 2020 minstens de helft van alle nieuwe bedrijfsapplicaties zal worden gecreëerd met high-productivity toolsets. Het platform van Mendix is ontworpen om IT-organisaties te helpen deze kloof te dichten.

Time-to-value verkorten

SAP Cloud Platform Rapid Application Development helpt klanten van SAP om de time-to-value te verkorten voor applicaties die de operationele efficiency en klantenbinding vergroten. Het platform maakt een nauwe integratie met SAP-systemen, data en services mogelijk. SAP wil bedrijven hiermee helpen meer business value te halen uit hun investeringen in SAP-software.

Björn Goerke, CTO bij SAP en president van SAP Cloud Platform, geeft aan dat SAP low-code ontwikkeling ziet als een belangrijke enabler voor digitale transformatie. Goerke: “We hebben besloten het Mendix platform in de SAP Cloud Platform portfolio aan te bieden omdat we dezelfde technologievisie delen en open standaards gebruiken zoals Cloud Foundry en Docker.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.