ANWB, NS en Schiphol stellen actuele data beschikbaar voor hackathon

Developers (bron: Pixabay / geralt)

De ANWB, NS en Schiphol stellen actuele data beschikbaar voor de Dutch Mobility Hackathon. Deze hackathon daagt developers en andere (data)specialisten uit om deze informatie te analyseren, combineren en visualiseren tot nieuwe innovaties. De hackathon vindt plaats op 17 en 18 november en wordt georganiseerd in samenwerking met startup incubator UtrechtInc.

De ANWB, Schiphol en NS verzamelen dagelijks steeds meer informatie. Deze data stellen zij tijdens de Dutch Mobility Hackathon beschikbaar. Ondermeer ontwikkelaars en hackers worden hier uitgenodigd om de twintig datasets te vertalen en kansen te signaleren voor zowel de vernieuwing als verbetering van de dienstverlening van de drie organiserende partijen. Het is voor het eerst dat de aanvoerders in mobiliteit op deze manier samenwerken.

Dutch Mobility Hackathon

De hackathon wordt georganiseerd met startup incubator UtrechtInc. Met ondersteuning van experts werken teams van developers, marketeers, designers, data scientists en mobility-experts in 24 uur aan innovaties voor smart mobility in Nederland. Denk aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, locatiebepaling van auto’s, pech onderweg, verkeersveiligheid, treinstoringen en routebepaling.

Een jury beslist op zaterdag 18 november tijdens de finale welke teams worden uitgeroepen tot winnaars. Zij kunnen gadgets, reischeques en VIP-pakketen met een totale waarde van € 12.000 winnen. De hackathon wordt georganiseerd op het hoofdkantoor van de ANWB, gevestigd aan de Wassenaarseweg 220 in Den Haag. Developers die willen deelnemen aan de Dutch Mobility Hackathon kunnen zich hier aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.