Microsoft Teams biedt ondersteuning voor gastaccounts

Gebruikers van de zakelijke chatapplicatie Microsoft Teams, onderdeel van Office 365, kunnen voortaan gastaccounts aanmaken. Dit biedt hen de mogelijkheid externe gebruikers toe te voegen aan teams, zodat zij kunnen meewerken aan documenten, kunnen deelnemen aan chatgesprekken en online vergaderingen kunnen bijwonen.

Dit maakt Microsoft bekend in een blogpost. Op dit moment is het alleen mogelijk voor gebruikers die een Azure Active Directory (AD) account hebben een gastaccount aan te maken in Microsoft Teams. Op termijn wordt dit ook mogelijk voor gebruikers met een Microsoft Account. Deze accounts worden beheerd via Azure AD B2B Collaboration. Dit geeft beheerders onder andere de mogelijkheid een beveiligingsbeleid op te leggen aan gastgebruikers.

Dreigen detecteren en mitigeren

Daarnaast zet Azure AD adaptieve machine learning algoritmes en heuristiek in om abnormaliteiten in het gedrag van gebruikers te detecteren. Dit maakt het mogelijk eventuele dreigingen automatisch te mitigeren, bijvoorbeeld door multi-factor authentificatie af te dwingen. Ook biedt Azure AD inzicht in het gedrag van externe gebruikers die over een gastaccount beschikken. Zo is inzichtelijk wanneer zij hebben ingelogd en welke documenten zij hebben geopend.

Om beheerders te helpen bij het aanmaken van gastaccounts in Microsoft Teams, heeft Microsoft een speciaal artikel gepubliceerd.

Microsoft Teams (bron: Microsoft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.