Azure App Service beschikbaar voor Linux

Microsoft maakt Azure App Service beschikbaar voor Linux, inclusief de nieuwe Web App for Containers functionaliteit. Het platform is al langer beschikbaar voor Windows.

Azure App ServiceAzure App Service is een geïntegreerde omgeving die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt web en mobiele applicaties te bouwen, uit te rollen naar de Azure cloud en op te schalen. Azure App Service biedt SP.NET Core, Node.js, PHP en Ruby on Linux images. Ontwikkelaars kunnen daarnaast hun eigen Docker container images gebruiken.

Ontwikkeling versnellen

“Om de ontwikkeling van cloud applicaties te versnellen, kunt u gebruik maken van de ingebouwde images voor ASP.NET Core, Node.js, PHP en Ruby, die allen draaien op Linux. Dit stelt u in staat zich te richten op de applicaties in plaats van de infrastructuur. Selecteer simpelweg de stack die uw web apps nodig hebben, waarna wij de applicatieomgeving voor u opzetten en onderhouden. Indien u meer controle wilt over uw omgeving, kunt u via SSH inloggen op uw applicaties en volledige toegang op afstand tot beheercommando’s krijgen”, schrijft Nir Mashkowski Partner Director of Program Management, Azure App Service, in een blogpost.

Nieuw in Azure App Service in Web App for Containers, een functionaliteit waarmee ontwikkelaars gecontaineriseerde applicaties in korte tijd op een productieomgeving kunnen uitrollen. Hierbij pushen ontwikkelaars hun container image naar Docker Hub, Azure Container Registry of een private registry, waarna Web Apps for Containers de applicatie uitrolt en de benodigde infrastructuur opzet. Indien nodig kan Web App for Containers ook automatisch Linux OS patching en load balancing toepassen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.