Google vervangt desktop-app Google Drive met File Drive Stream

Google maakt bekend de stekker te trekken uit de desktop-app van Google Drive. De applicatie wordt vervangen door Drive File Stream, dat beschikbaar is voor G Suite gebruikers.

G Suite is een suite met cloudapplicaties gericht op zakelijke gebruikers. De suite bevat onder meer Googel Drive, Gmail, Docs en Calendar. Met behulp van de desktop-applicatie van Google Drive konden gebruikers tot nu toe data synchroniseren met Google Drive. Google kondigt echter aan dat deze applicatie vanaf 12 maart 2018 niet langer beschikbaar zal zijn. De technische ondersteuning voor de applicatie stopt op 11 december.

Drive File Stream

De desktop-applicatie van Google Drive wordt vervangen door Drive File Stream. Deze applicatie geeft gebruikers toegang tot bedrijfsdata die is opgeslagen in Google Drive zonder dat zij hiervoor opslagruimte hoeven te reserveren op hun harde schrijf. De dienst is vanaf 26 augustus beschikbaar.

Drive File Stream van Google (bron foto: Google)

Drive File Stream van Google (bron foto: Google)

Beheerders kunnen per direct aan de slag met het configureren van deze nieuwe applicatie. Dit kan via het adminconsole van Drive File Stream, die beschikbaar is via Apps > G Suite > Drive and Docs > Data Access. De configuratie die beheerders hier instellen, is vanaf 26 augustus van toepassing op gebruikers.

Drive File Stream beschikbaar maken

Gebruikers van G Suite kunnen File Drive Stream overigens alleen downloaden indien zij op dit moment Backup and Sync en Google Drive for Mac/PC kunnen downloaden. Dit is iets wat beheerders in de configuratie van G Suite kunnen aangeven. Hulp bij het configureren van Drive File Stream is beschikbaar in het Help Center van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.