SAP trekt opnieuw het land in met SAP Live Truck

Het Run Live Truck-project van SAP Nederland krijgt een vervolg. Met de Run Live Truck, een ’ontwikkellaboratorium op wielen’, trok SAP eerder het lang in om samen met hun klanten en partners uitdagingen en ideeën omzetten in werkende oplossingen.

Dit maakt SAP bekend tijdens een terugblik op de tour van de afgelopen 12 weken bij het Design Thinking Center in Amsterdam. Het concern kondigt daarnaast de deelnemende organisaties aan van de tweede tour, die volgende week van start gaat.

Innovatiecase

Aan het eerder uitgevoerde Run Live Truck-project namen onder andere KWF Kankerbestrijding, AkzoNobel, Flevoziekenhuis, Waterwatch Cooperative, ProRail, Coop en Bavaria deel. Zij konden voorafgaand aan de tour een innovatiecase opstellen. Het team van de Run Live Truck leverde vervolgens in samenwerking met de klant binnen vijf werkdagen een ‘minimal viable product’ op, ofwel een werkend prototype. Daarna reed de truck door naar de volgende klant.

De tour leverde diverse applicaties op. Zo werd met KWF Kankerbestrijding een applicatie ontwikkeld die kinderen op een gamification-achtige manier wijst op de gevaren van de zon. Samen met Bavaria bouwde het team van de Run Live Truck een Internet of Things-applicatie voor het monitoren van biervoorraden. En met Waterwatch Cooperative werd een prototype gerealiseerd van een Smart Farming-app die informatie over gewassen combineert met meteorologische data.

De SAP Run Live Truck (bron: SAP)

“Het stond op mijn bucketlist om ooit een sprint te doen: binnen een week een prototype opleveren”, zegt Anke Abbenhuis-Swinkels van Bavaria. “En dat is volledig geslaagd”, zegt Anke Abbenhuis-Swinkels van Bavaria in een terugblik op het initiatief. Harry Derksen van Waterwatch Cooperative: “Het is geweldig om te zien hoe we binnen één week van een idee naar een bruikbare applicatie kunnen komen.”

Tweede tour van start

“We zijn zeer tevreden over het verloop en de resultaten van de Run Live Truck”, zegt Jan Theodoor Wiltschek, Industry Principal bij SAP Nederland. “In samenwerking met onze klanten, partners en eindgebruikers hebben we fraaie prototypes weten te realiseren. Een volgende stap is de verfijning daarvan zodat ze daadwerkelijk in productie kunnen.”

De lopende cases worden de komende tijd verfijnd. Daarnaast start het concern aan een nieuwe tour van drie maanden. Het programma van de truck en de vorderingen van de cases zijn hier te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.