Microsoft integreert code editor in Skype

Microsoft voorziet de videochatapplicatie Skype van een code editor. Deze integratie maakt het voor bedrijven eenvoudiger sollicatiegesprekken met ontwikkelaars op afstand uit te voeren en voorkomt dat hierbij continu gewisseld moet worden tussen verschillende applicaties.

Bij veel sollicatiegesprekken op afstand met ontwikkelaars wordt gebruik gemaakt van twee applicaties: een videochatapplicatie en een applicatie waarin de programmeervaardigheden van de ontwikkelaar worden getest. In de praktijk betekent dit dat gesprekspartners continu moeten schakelen tussen deze twee apps. Dit wil Microsoft voorkomen met de nieuwe code editor in Skype. Door de nieuwe integratie wordt een videochatscherm bovenop een code editor geplaatst, zodat beide elementen in hetzelfde scherm zichtbaar zijn. In de code editor kunnen ontwikkelaars programmeren in zeven verschillende programmeertalen: C, C++, C#, Java, JavaScript, Python en Ruby.

De code editor is uitsluitend beschikbaar in de webgebaseerde versie van Skype, die geschikt is voor Microsoft Edge of Google Chrome (versie 32 of later). Wie gebruik wil maken van de code editor kan zich aanmelden via Skype.com/interviews, waarna zij een unieke URL ontvangen die gedeeld kan worden met de sollicitant.

Microsoft voorziet de videochatapplicatie Skype van een code editor (bron: Microsoft)

Microsoft voorziet de videochatapplicatie Skype van een code editor (bron: Microsoft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.